Η FIFA επικυρώνει το Μουντιάλ συλλόγων με 24 ομάδες - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Η FIFA επικυρώνει το Μουντιάλ συλλόγων με 24 ομάδες

Τα μέλη του Συμβουλίου της FIFA καλούνται σήμερα να εγκρίνουν ένα πιλοτικό τουρνουά για το νέο Μουντιάλ συλλόγων με 24 ομάδες, σύμφωνα με το Associated Press.

Το σχέδιο για την αναθεώρηση της υφιστάμενης διοργάνωσης αποτελεί μία από τις βασικές ιδέες του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, καθώς επιθυμεί η νέα μορφή να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει διαμάχη με την UEFA για τα νέα τουρνουά, τη στιγμή που ο Ινφαντίνο έχει ενημερώσει για ύπαρξη επενδυτών έτοιμων να πληρώσουν 25 δις δολάρια στη FIFA για τις διοργανώσεις, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιοι είναι.

Σήμερα, στο Μαϊάμι, το Συμβούλιο της FIFA θα κληθεί να ψηφίσει μόνο για τη νέα μορφή του τουρνουά, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το σχέδιο προβλέπει τη διεξαγωγή του νέου τουρνουά από τις 17 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, αντί του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Σύμφωνα με την έκθεση των 17 σελίδων για το νέο τουρνουά, πέντε από τις έξι συνομοσπονδίες υποστήριξαν το πιλοτικό τουρνουά 24 ομάδων το 2021. Αρχικά η FIFA ήθελε 12 ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά υποχώρησε σε οκτώ μετά την επιμονή της UEFA.

Η Νότια Αμερική θα είχε έξι ομάδες, τρεις η Αφρική, η Ασία και η CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική & Καραϊβική), ενώ η Ωκεανία μία.

Η μορφή θα είναι αυτή με οκτώ ομίλους των τριών ομάδων, ενώ ο νικητής κάθε γκρουπ θα προκρίνεται στα προημιτελικά. Οι ομάδες θα δίνουν δύο έως πέντε παιχνίδια μέσα σε μάξιμουμ 18 ημέρες.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι αντιρρήσεις, κυρίως από την πλευρά της UEFA, δεδομένου του πολύπλοκου αγωνιστικού προγράμματος των επόμενων ετών: το νέο τουρνουά θα καταλαμβάνει το ελεύθερο έτος μεταξύ του EURO 2020 και του Μουντιάλ 2022.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ