Θάνος Γιαννακός: Με αγάπη και κοινωνική συνείδηση θα ξεπεράσουμε την κρίση - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θάνος Γιαννακός: Με αγάπη και κοινωνική συνείδηση θα ξεπεράσουμε την κρίση

Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας παλιές ταινίες, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας, συνομιλώντας μέσω skype ή με βιντεοκλήση και περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά προσπαθούν οι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης να κάνουν τους δείκτες του ρολογιού να «κυλήσουν» γρηγορότερα στη διάρκεια της καραντίνας.

Θάνος Γιαννακός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Καλαμαριάς:

Τις μέρες αυτού του προσωπικού και κοινωνικού περιορισμού, λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, η ζωή μας εκ των πραγμάτων έχει αλλάξει. Προσωπικά, λόγω του διπλού καθήκοντος, τόσο σαν αντιδήμαρχος όσο και σαν επαγγελματίας οδοντίατρος, ο… «εγκλεισμός» μου δεν είναι τόσο έντονος.

Στην αντιδημαρχία μου, θεωρώ οτι σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο και όσο κάποιοι συνεργάτες μου συνεχίζουν να εργάζονται, η απουσία μου δεν θα ήταν σωστή επιλογή. ‘Οσο για το ιατρείο μου, η λειτουργία του έχει περιοριστεί σημαντικά αλλά κι εκεί, υπάρχουν  έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που πρέπει με αίσθημα ευθύνης και φυσικά λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις να αντιμετωπιστούν.

Παρ’ όλα αυτά, ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι είναι σημαντικά αυξημένος… Ευκαιρία για ξεκούραση, διάβασμα, γυμναστική αλλά κυρίως για περισσότερη επικοινωνία με τα παιδιά. Παιχνίδια, μαγειρικές συνταγές, πειράγματα… ‘Αλλα κυρίως συζητήσεις… Καθώς τα δικά μου παιδιά είναι σε ηλικίες αναζητήσεων και κοινωνικών προβληματισμών, οι κουβέντες μας αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εμπεριέχουν θέσεις, αντιθέσεις, επιχειρήματα, αντιπαραθέσεις…

Οι ανθρώπινες αξίες, οι κοινωνικές ιεραρχήσεις, ιστορικές αναδρομές, η γλώσσα, η ψυχολογία, οι σύγχρονες επιστήμες, οι σπουδές… Αυτή η πρωτοφανής περίοδος της παγκόσμιας καραντίνας θα τελειώσει… Οι οικογενειακοί δεσμοί θα δυναμώσουν όμως… Με αγάπη και κοινωνική συνείδηση θα ξεπεράσουμε την κρίση

 

Από το ρεπορτάζ της Αναστασίας Καρυπίδου στην εφημερίδα Karfitsa

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ