Θάνος Πλεύρης: Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι συστήνεται η επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση της Novartis και θα αποτελείται από 26 άτομα και θα έχει χρόνο εργασίας 2 μήνες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα μιλώντας στα «ΠαραπολιτικάFm» είπε χαρακτηριστικά πως «Η θέση της πλειοψηφίας είναι ότι θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να γίνει κανονική διαδικασία και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υπό την έννοια ότι αυτές οι διαδικασίες δεν πρέπει να χρονίζουν, και να έχουμε προανακριτικές που να διαρκούν πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως εάν και εφόσον χρειαστεί δεν κάνουμε έκπτωση στο κομμάτι των εξετάσεων και ποιους θα εξετάσουμε. Αυτή την εβδομάδα μάλλον θα συσταθεί και από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει τις εργασίες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Θα κληθούν προφανώς όσα άτομα έχουν καταθέσει και συνδέονται και αυτά και φαντάζομαι και όσοι μνημονεύονται στις διαδικασίες. Το πολύ ενδιαφέρον που θα μας απασχολήσει είναι το κομμάτι των προστατευομένων μαρτύρων που εκεί θα τεθεί το θέμα εάν μπορούμε εμείς οι ίδιοι απευθείας ως επιτροπή που έχει εισαγγελικά καθήκοντα να άρουμε το καθεστώς προστασίας ή αν θα χρειαστεί να κάνουμε αίτημα για να αρθεί το καθεστώς προστασίας ή αν θα εξετάσουμε τους προστατευόμενους μάρτυρες με το καθεστώς προστασίας. Πάντως αυτά όλα είναι δικονομικά θέματα που τεθούν αλλά είναι βέβαιο ότι αυτά τα άτομα πρέπει με κάποιο τρόπο να δώσουνε μαρτυρίες γιατί ένα από τα αδικήματα τα οποία ελέγχεται είναι και η ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση οπότε θα πρέπει να υπάρχει κατάθεσή τους. Είναι από τα πιο κεντρικά που θα μονοπωλήσει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ