Θάσος: Φουντώνει η πυρκαγιά - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Κοινωνία

Θάσος: Φουντώνει η πυρκαγιά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις δείχνει να παίρνει η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, Τρίτη, το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο και η πυροσβεστική υπηρεσία ενισχύει τις δυνάμεις της προκειμένου να καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.

Η πυρκαγιά ξέπασε λίγο μετά τις 07.00 το πρωί στην περιοχή Κοίνυρα της Θάσου. Αρχικά, έσπευσαν να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες  25 πυροσβέστες με 12 οχήματα καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, από αέρος επιχείρησαν ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και δύο αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ».

Οι δυνάμεις αυτές, ωστόσο, κρίθηκαν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν λίγο αργότερα κατά πολύ οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως έχει γίνει γνωστό, πλέον στο νησί επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Να σημειωθεί ότι η Θάσος είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές και είχαν καεί μεγάλες εκτάσεις από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νησί πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2016.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ