, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θάσος: Φουντώνει η πυρκαγιά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις δείχνει να παίρνει η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, Τρίτη, το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο και η πυροσβεστική υπηρεσία ενισχύει τις δυνάμεις της προκειμένου να καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.
Η πυρκαγιά ξέπασε λίγο μετά τις 07.00 το πρωί στην περιοχή Κοίνυρα της Θάσου. Αρχικά, έσπευσαν να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες  25 πυροσβέστες με 12 οχήματα καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, από αέρος επιχείρησαν ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και δύο αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ».
Οι δυνάμεις αυτές, ωστόσο, κρίθηκαν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν λίγο αργότερα κατά πολύ οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως έχει γίνει γνωστό, πλέον στο νησί επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Να σημειωθεί ότι η Θάσος είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές και είχαν καεί μεγάλες εκτάσεις από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νησί πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2016.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.