Θέμα χρόνου η παραχώρηση του Remezzo Pallas στο δήμο Καλαμαριάς - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Θέμα χρόνου η παραχώρηση του Remezzo Pallas στο δήμο Καλαμαριάς

Στην  Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), εξακολουθεί να παραμένει  το Remezzo  Pallas, ο πολυχώρος που κάποτε ήταν  ένα από τα στολίδια του παραλιακού μετώπου στην πλαζ Αρετσούς. Το Remezzo κτισμένο με τα σχέδια του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, έχει αφεθεί στην τύχη του και ρημάζει από τη φθορά του χρόνου, καθώς ο δήμος Καλαμαριάς δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει  για να το συντηρήσει  και να το αναπλάσει καθώς έχει λήξει η σύμβαση παραχώρησης του από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.  Ο δήμος Καλαμαριάς  από τις αρχές του 2017 έχει καταθέσει  στην ΕΤΑΔ  αίτημα για  εκ νέου παραχώρηση της παραλιακής ζώνης η οποία εκτείνεται από το Παλατάκι μέχρι και τη Σχολή Δικαστών συμπεριλαμβανομένου και του Remezzo Pallas.

Μάλιστα στις αρχές Ιουλίου, η Δημοτική Επιχείρηση Καλαμαριάς Α.Ε  έχει ήδη στείλει νέα τεχνική μελέτη χρήσης του χώρου στην οποία αναφέρεται  με κάθε λεπτομέρεια η μελλοντική χρήση όλου του παραλιακού μετώπου της Αρετσούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να  γίνει η επίσημη παρουσίαση της μελέτης  αυτής από το δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και των αρμόδιων δημοτικών συμβούλων στην ΕΤΑΔ.  Για το δήμο Καλαμαριάς η παραχώρηση της χρήσης της περιοχής είναι προτεραιότητα και όπως έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι, δεν υπάρχουν εμπόδια για να υλοποιηθεί.

Να ξαναγίνει στολίδι

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση τόσο της παραλιακής ζώνης όσο και του Remezzo Pallas, από την ΕΤΑΔ ο Δήμος Καλαμαριάς θα παραχωρήσει εκ νέου την χρήση στην δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΚ ΑΕ με στόχο την ανάπλαση της περιοχής .

«Το Remezzo πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο και μάλιστα για μεγάλη χρονική περίοδο, όπως στον Δήμο πρέπει να παραχωρηθεί εκ νέου και η Πλαζ Αρετσούς, της οποίας η παραχώρηση έληξε επίσης το 2013. Η παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς θα έπρεπε να είναι ένα στολίδι για τον Δήμο και για όλη την Θεσσαλονίκη» τόνισε ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Θεοδοσιάδης.

«Θέλουμε να μετατρέψουμε το παραλιακό μέτωπο σε ένα ζωντανό τόπο όπου θα αναπτυχθούν δράσεις, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσει ς εργασίες αλλά  και να αναπτυχθούν περαιτέρω  οι υπάρχουσες επιχειρήσει ς. Στόχος μας είναι να υπάρχει κίνηση στην Αρετσού όλο το χρόνο » τόνισε στην Karfitsa o Γιάννης Πενόπουλος πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ