Θαλάσσια ρύπανση στο Θερμαϊκό - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Ροή

Θαλάσσια ρύπανση στο Θερμαϊκό

Της Έλενας Καραβασίλη

«Συναγερμός» σήμανε στη διοίκηση του ΟΛΘ και στο Λιμενικό, καθώς κηλίδα αποβλήτων άρχισε να εξαπλώνεται στα νερά του Θερμαϊκού.

Όπως δήλωσε στην Κarfitsa ο Πρόεδρος του ΟΛΘ Κωνσταντίνος Μέλιος, «Το Λιμεναρχείο ψάχνει να βρει από τι προκλήθηκε. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 6 τ.μ. που έχει ήδη αρχίσει να καθαρίζει. Έχουμε σύμβαση με την εταιρία που κάνει τους καθαρισμούς που κινητοποιήθηκε άμεσα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό αναφέρει ότι : «Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων (40 m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή, τα οποία στην συνέχεια διασπάστηκαν και εγκλωβίστηκαν μεταξύ του κρηπιδώματος και παρακείμενου πλοίου καταλαμβάνοντας έκταση περίπου εκατόν είκοσι (120 m2) τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαπιστώθηκε προσβολή παρακείμενης ακτής από όμοια πετρελαιοειδή έκτασης περίπου ογδόντα μέτρων (80m).

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα από σκάφη ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης με τη χρήση συσκευής ανάκτησης πετρελαιοειδών και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργήθηκε έλεγχος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε παρακείμενη εγκατάσταση παραλαβής/επεξεργασίας πετρελαιοειδών καθώς και σε ελλιμενισμένα στην περιοχή πλοία».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ