“Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια” - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

“Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια”

Τον χαρακτηρισμό ομηρία επανέλαβε για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης που συνελήφθησαν στον Έβρο την 1η Μαρτίου ο Πάνος Καμμένος εξηγώντας ότι «κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτουργούν και οι Έλληνες στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη και δεν έγινε δεκτη η συνεννόηση».

«Το να μην τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες και να είναι κρατούμενοι είναι πολύ σοβαρό» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας και τόνισε ότι «οι Έλληνες στρατιωτικοί φυλάνε ευρωπαϊκά σύνορα και ως ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί».

Με αφορμή τα όσα έγιναν τη Δευτέρα στη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η παρέμβαση του κ. Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογαν θα οδηγήσει πριν από το Πάσχα σε απελευθέρωση των δύο ομήρων». «Αυτό θα είναι καλό και για τηνΤουρκία. Αν η Τουρκία θέλει να επιλέξει ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει δύο στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο» συμπλήρωσε.

Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι «πεπεισμένος δεν είμαι ότι αυτό θα συμβεί. Γιατί εκτός από τους δύο Έλληνες ομήρους υπάρχει και ένας Αμερικανός όμηρος ο πάστορας Μπράνσον που καταδικάστηκε στις 12 Μαρτίου σε ισόβια. Τον Αύγουστο του 2017 ο Ερντογάν έκανε αλλαγή νομοθεσίας που του δίνει το δικαίωμα να ανταλάσσει υπόπτους ή καταδικασμένος με άλλες χώρες και θέλει να το κάνει αυτό με τον Γκιουλέν».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει μέχρι τώρα ζήτημα ανταλλαγής, αν υπήρχε θα σας το είχα πει. Τι θα πει ανταλλαγή; Να βάλουμε δύο ανθρώπους με κουκούλες και να τους στείλουμε πίσω με μια βάρκα; Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα».

Παράλληλα «κάρφωσε» τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη για όσα έχει πει το τελευταίο δίαστημα λέγοντας ότι «την πολιτική του υπουργείου Άμυνας τη χαράσσω εγώ. Ο κ. Κουβέλης για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συμφώνησα εγώ. Έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία και την ελληνική στρατιωτική βιομηχανία και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνεργαζόμαστε άριστα».

Όσον αφορά στο Σκοπιανό στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε ότι «είτε κάνουν εκλογές είτε αλλάξουν το σύνταγμά τους είτε δεν το αλλάξουν, η δική μου θέση και των ΑΝΕΛ είναι ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του ονόματος Μακεδονία. Με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια η εκτίμησή μου είναι ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμα».

«Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «εάν χρειαστεί με άλλο τρόπο να μπλοκάρουμε τη διαδικασία (σ.σ. όταν έρθει η ελληνική πρόταση στη Βουλή) θα το κάνουμε και αυτό. Εάν φτάσουμε μέχρι την ψηφοφορία θα δούμε πώς αλλιώς θα μπλοκάρουμε».

Για τις σχέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «είμαστε δύο κόμματα διαφορετικά. Εμείς ανήκουμε στην πατριωτική δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αριστερό. Έχουμε πολλές φορές διαφορετικές απόψεις εκτός απο τα εθνικά και στην οικονομία που εμείς θέλουμε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις».

Όπως είπε «εμείς και ο Τσίπρας συμφωνήσαμε να κάνουμε την κυβέρνηση με δύο πυλώνες, την ανάκτηση της κυριαρχίας από τους δανειστές ενώ ο δεύτερος όρος συνεργασίας ήταν να προχωρήσουμε στην κάθαρση».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ