«Θα επενδύσουμε ώστε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει πύλη των Βαλκανίων» - Karfitsa.gr
Slider Οικονομία

«Θα επενδύσουμε ώστε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει πύλη των Βαλκανίων»

φωτο αρχείου

«Θα επενδύσουμε ώστε το λιμάνι να γίνει πύλη των Βαλκανίων. Θέλουμε καλύτερη σιδηροδρομική και οδική σύνδεση και 24ωρη λειτουργία των τελωνείων», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Terminal Link SAS, Φαρίντ Σαλέμ σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με  φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον χώρο του ΟΛΘ.

Ο ίδιος ανέφερε για τη Θεσσαλονίκη ότι: «έχετε ωραία πόλη, η οποία βρίσκεται σε μια σημαντική γεωστρατηγική τοποθεσία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι: «Τόνισα από την δική μου πλευρά τι περιμένουνε από το λιμάνι αυτό διότι το λιμάνι αυτό συνδέεται γεωστρατηγικά με πολλά σημεία του ορίζοντα. Μου έθεσαν ορισμένες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δική μας την πλευρά όπως είναι η οργάνωση της πλοηγικής υπηρεσίας εδώ, η σύνδεση με την Εγνατία, η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και η λειτουργία του τελωνείου σε 24ωρη βάση. Τους διαβεβαίωσα ότι θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχουν τέτοιες προσπάθειες».

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε ότι: «Η πρώτη επένδυση θα γίνει με την επέκταση της έκτης προβλήτας για να μπορεί να δέχεται πλοία μέχρι 16 μέτρα βάθος και έχουν στο νου την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η οποία δεν μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή το λιμάνι της πόλης».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεσμευθεί και προχωρά τη διασύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο, καθώς και τη σύνδεση του λιμανιού οδικώς με δίκτυο την ενδοχώρα των Βαλκανίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά το τέλος της συνάντησης έφτασε στο λιμάνι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μαζί με τον κ.Σαλέμ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Terminal Link SAS, Farid Salem, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Boris Wenzel, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ