Θα τους δείξουμε εμείς… - Karfitsa.gr
Uncategorized Απόψεις Αρθρογράφοι

Θα τους δείξουμε εμείς…

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Η γερμανική εμπορική ναυτιλία, κατέρρευσε μετά το σκάσιμο «φούσκας-φαντς» και εκατοντάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι Γερμανοί κινδύνευσαν να χάσουν τις περιουσίες τους. Την κατάσταση έσωσαν έμπειροι Έλληνες εφοπλιστές, που πραγματοποίησαν συμφωνίες 2 δις ευρώ για αγορές μεταχειρισμένων γερμανικών πλοίων κοντέινερ! Είδηση που πέρασε στα ψιλά, διότι εμείς είχαμε να διαχειρισθούμε τις χονδράδες άλλων. Οι έχοντες και κατέχοντες, όμως, ξέρουν ότι οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τεράστια ρευστότητα με παραγγελίες σε νέα υπό κατασκευή πλοία που ξεπερνούν τα 6 δις. Ξέρουν ότι μπορούν να πετάξουν – αν θέλουν –  ανά πάσα στιγμή σωσίβιο για να σώσουν μισοπνιγμένους.

Και πάλι όμως το σημαντικό για μένα δεν είναι ότι συμπατριώτες μας, έβγαλαν από τη δύσκολη θέση τους Γερμανούς και στην παρούσα συγκυρία άλλαξαν – έστω και για λίγο – τους ρόλους Βορρά- Νότου. Όχι. Αυτό που με εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά, είναι στο τι μπορεί να πετύχει η ράτσα μας, η φυλή μας, όταν είναι απελευθερωμένη από τη γραφειοκρατία και την κρατιστική νοοτροπία.

Οι Έλληνες εφοπλιστές προκόβουν κι έχουν υποδειγματικές εταιρίες στο εξωτερικό, κυρίως γιατί δεν υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία. Και όχι μόνο προκόβουν, αλλά γίνονται και οι καλύτεροι σε ολόκληρο τον πλανήτη (μετά την αυτοκρατορία -βεβαίως- της Κίνας). Επιμένω σ΄αυτό – καιρό τώρα-  γιατί είναι αξιοθαύμαστες οι ικανότητες αυτού του λαού, του δικού μας λαού. Όπως στη ναυτιλία έτσι και στη βιομηχανία θα μπορούσε να κυριαρχήσει παγκόσμια, όπως άλλωστε έκανε επί αιώνες.

Και αφού είναι της μόδας οι… εθνικιστικές κορόνες, ας σκεφθούμε τώρα μια ακόμη θεωρία – η αλήθεια είναι ότι έχω μια τάση σ’ αυτές της συνωμοσίας – μήπως αυτόν το δαιμόνιο λαό, που, όταν εμπορεύεται, τον θαυμάζουν ακόμη και οι ικανότατοι Εβραίοι, βρήκαν τρόπο να τον εξουδετερώσουν και να τον «ευνουχίσουν» – οι εχθροί τoυ, μετατρέποντάς τον σε… υπάλληλο ΔΕΚΟ και «υπόδουλο» κομματικό πελάτη. Και μήπως, τώρα που αρχίσαμε να το υποψιαζόμαστε, να προσπαθήσουμε να ξαναγίνουμε αυτοί που πραγματικά είμαστε. Άλλωστε είναι πιο εύκολο να… υποδυόμαστε τον εαυτό μας, παρά αυτόν, που μας «εκπαίδευσαν» σε γραφεία, κόμματα και σκοτεινούς διαδρόμους. Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και θα τους δείξουμε εμείς…

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ