, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεατρική Παράσταση ΒΙΑ ΖΩ στο Θέατρο Αθήναιον

Η εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του Κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής», στα πλαίσια της  Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα παρουσιάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παράσταση «ΒΙΑ ΖΩ»  στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 21:00
Το ΒΙΑ ΖΩ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πέρσι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2) σε ολοήμερη δράση με ομιλίες ειδικών και βιωματικά σεμινάρια, υποστηρίζοντας τον Οργανισμό «Καταφύγιο Γυναίκας – Women?s Shelter». Στη Συνέχεια σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού ανέβηκε και στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ2000.
Μέσα από μια σύγχρονη ματιά τόσο σκηνοθετικά, όσο και ερμηνευτικά, σκιαγραφεί χωρίς περιστροφές, ένα θέμα βαρύ, δύσκολο και κρυμμένο στις σιωπές όλων όσων την βιώνουν με όποιο τρόπο και όποιο τίμημα. Δίνει φωνή στην ανάγκη για συμμετοχή και αντίδραση στη βία, μέσα από έντονα συναισθήματα που κορυφώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα πάρει ο θεατής μαζί του, χωρίς πλέον να μπορεί να το αγνοήσει.
Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική ΒΙΑ, αλλά έσπασαν τον κύκλο σιωπής και μίλησαν. Ο λόγος τους  συγκλονιστικός, αφοπλιστικός, γεμάτος έντονα συναισθήματα και κρυμμένα μηνύματα μέσα στις σιωπές χρόνων…
Η θεατρική παράσταση ΒΙΑ ΖΩ, δίνει φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας, που νιώθει ανήμπορη και ενοχική και στέλνει ένα γενναίο μήνυμα. Γιατί η κακοποίηση μας αφορά όλους!
Η ΒΙΑ είναι ένα πρόσωπο με πολλές μορφές!
Το μήνυμα είναι σαφές…
ΜΙΛΑ!

7η Θεατρική περίοδος 2018-2019
Θεατρική Παράσταση ΒΙΑ ΖΩ
από τη Θεατρική Ομάδα «Κύκλος Ζωής»
Παραγωγή:
“Κύκλος Ζωής” Θεατρική Ομάδα
Διοργάνωση:
“Δέντρο Ζωής” Κοινωνικός Σύλλογος
Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ | Θεσσαλονίκη
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη 546 41
231 083 2060
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 21:00
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.
Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ
(έσοδα θα διατεθούν στην ενίσχυση δράσεων του Κοινωνικού Συλλόγου Δέντρο Ζωής)
Δέντρο Ζωής | Κοινωνικός Σύλλογος
Μιαούλη 4 | Πλαγιάρι, 57500 | Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2392113900

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.