Θεμιστοκλέους: Μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί πάνω από 372.000 ραντεβού για εμβολιασμό - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί πάνω από 372.000 ραντεβού για εμβολιασμό

“Οι μειωμένες παραλαβές από την Pfizer δεν θα διαρκέσουν πάνω από μία εβδομάδα και ο προγραμματισμός που έχει γίνει διασφαλίζει ότι θα γίνει και η δεύτερη δόση, σε όσους έχουν κάνει την πρώτη”, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, όπως αναφέρει το protothema.gr, τόνισε ότι το κρύο είναι σύμμαχος του ιού και όχι των ανθρώπων, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για θανάτους υπερηλίκων στη Νορβηγία, τα οποία συσχέτιζαν τους θανάτους αυτούς με τον εμβολιασμό.

Η κα. Θεοδωρίδου ενημέρωσε ότι ο αντίστοιχος νορβηγικός ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά αυτά εξετάστηκαν διεξοδικά και δεν υπάρχει συσχέτιση αυτών των θανάτων με τα εμβόλια και ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά.

Επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων αυτών δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο για αυτές τις ηλικίες, ενώ σημείωσε ότι στη Νορβηγία ο αριθμός των θανάτων αυτών είναι 400 άτομα εβδομαδιαίως.

Επιπλέον ανάλογα περιστατικά δεν έχουν εμφανιστεί σε άλλα κράτη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό εμβολιασμών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ