Θεσσαλονίκη: Έμεινε 11 μήνες φυλακή επειδή... κουβαλούσε αλεύρι! - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έμεινε 11 μήνες φυλακή επειδή… κουβαλούσε αλεύρι!

Πέρασε παράνομα τα ελληνοσκοπιανά σύνορα κρατώντας μία σακούλα με… αλεύρι, όμως συνελήφθη επειδή θεωρήθηκε ότι είναι ηρωίνη! Ο 38χρονος που κατάγεται από το γειτονικό κράτος, παρ’ ότι από την αρχή φώναζε πως δεν είχε σχέση με την ηρωίνη και παρ’ ότι ενάμισι μήνα αργότερα επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί του από το Χημείο, εντούτοις μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, έμεινε στη φυλακή.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

«Δεν ανιχνεύτηκαν ναρκωτικά όπως φαίνεται από το έγγραφο του Χημείου, το οποίο έγκαιρα έφτασε όμως δεν το πρόσεξε κανείς», είπε η εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνοντας την αθώωση του κατηγορούμενου, πρόταση που έκανε δεκτή το δικαστήριο.

Ο 38χρονος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις 26 Ιανουαρίου και γι’ αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή, αλλά συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών. Λίγες ημέρες αργότερα το τμήμα ασφαλείας Κιλκίς, που τον συνέλαβε έστειλε έγγραφο στο Χημείο με δείγμα 5,5 γραμμαρίων της σκόνης που χαρακτηρίστηκε «ηρωίνη» και βάσει αυτού του χαρακτηρισμού είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος. Στις 6 Μαρτίου με έγγραφο το Χημείο αναφέρει πως η σκόνη δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά. Παρ’ ότι ο 38χρονος κατέθεσε τότε αίτηση αποφυλάκισης, το δικαστικό Συμβούλιο δεν την έκανε δεκτή. Μάλιστα παραπέμφθηκε για «εμπορία ναρκωτικών» όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε στις 13 Μαΐου 2019, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά την κοινοποίηση της έκθεσης του Χημείου, την οποία κανείς δεν είδε!

«Από την αρχή ο άνθρωπος έλεγε ότι δεν έχει σχέση με ναρκωτικά, ότι αυτό που είχε δεν ήταν ηρωίνη. Το επιβεβαιώνουν τα έγγραφα. Παρ’ όλα αυτά έμεινε στη φυλακή παρ’ ότι είχε ζητήσει λόγω της έκθεσης του Χημείου να αφεθεί ελεύθερος», σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του Μόρφης Βασιλακέρης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το δικαστήριο δεν διέταξε ούτε καταστροφή της σκόνης, καθώς «το αλεύρι δεν υπάρχει λόγος να καταστραφεί», όπως τονίστηκε από το Δικαστήριο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ