Θεσσαλονίκη: Απορρίφτηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τούρκου επιχειρηματία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Απορρίφτηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τούρκου επιχειρηματία

Απορρίφτηκε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε επ’ ακροατηρίω, το αίτημα αποφυλάκισης 36χρονου Τούρκου επιχειρηματία ο οποίος αναζητείται από τη χώρα του για να εκτίσει ποινή 3 χρόνων και 4 μηνών φυλάκισης. Επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί στην Τουρκία ισχυριζόμενος πως διώκεται πολιτικά, γι’ αυτό έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικές αρχές τον εμπλέκουν και στους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο 36χρονος συνελήφθη κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επιχειρώντας να περάσει με πλαστό διαβατήριο στη Βουλγαρία. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η πραγματική του ταυτότητα και ενεργοποιήθηκε η ερυθρά αγγελία που είχε εκδώσει η Τουρκία για την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για λειτουργία παράνομων στοιχηματικών εταιριών.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να τον αφήσει ελεύθερο, παρ’ ότι είπε πως θα μείνει στην Ελλάδα και η οικογένειά του θα έρθει από το Λονδίνο για τον σκοπό αυτό. Το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών αναμένεται να εξεταστεί από το ίδιο συμβούλιο εφόσον φτάσουν όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που τον αφορά.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ