Κ.Μητσοτάκης: Από 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κ.Μητσοτάκης: Από 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ από το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη, από 15 Ιουνίου.

Η απόφαση πάρθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης μετά από προσωπικό αίτημα που έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, να ξεκινήσουν κατ’ εξαίρεση, απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 15 Ιουνίου. «Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μια επιπλέον ώθηση στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσει να λειτουργήσει την τουριστική της αγορά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ.Μητσοτάκης την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ανοίξουν και τα χερσαία σύνορα με τις βαλκανικές χώρες που συνορεύει η Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας η ημερομηνία του ‘’ανοίγματος’’ είναι 1 Ιουλίου.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγο μετά την ολοκλήρωση των διαδοχικών συσκέψεων που είχε στο ΥΜΑΘ ο κ.Μητσοτάκης με φορείς της πόλης. Σε δηλώσεις του ο  Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε ότι κατά την διάρκεια των συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν την Θεσσαλονίκη, αλλά και τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί, για να ξεκινήσει η υλοποίηση τους.

Σε δηλώσεις του ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού και πως σήμερα είχε την ευκαιρία για μια συνολική επισκόπηση μιλώντας με πολλούς φορείς της πόλης για να είναι σίγουρος ότι τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν καθοριστεί τηρούνται τηρούνται στο ακέραιο.  Στη συνέχεια εξήγησε ότι συζητήθηκαν τέσσερις θεματικές ενότητες για θέματα για υποδομών και μεταφορών, για την ανάπτυξη και ενίσχυση δομών υγείας και πρόνοιας και σταδιακή επαναφορά εστίασης.

Για το μετρό Θεσσαλονίκης είπε: ‘’Η δέσμευση μας είναι ότι θα λειτουργήσει πλήρως τον Απρίλιο του 2023. Μπορούμε να έχουμε και μετρό και επισκέψιμα αρχαία. Ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ο πιο ωραίος σταθμός του κόσμου.

Για ΟΑΣΘ: ‘’Παραλάβαμε λίγα παραπάνω από διακόσια λεωφορεία για να λειτουργούν. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ο ΟΑΣΘ θα προμηθευτεί 50 λεωφορεία που εξασφάλισε ο Δήμος και 180 με leasing’’.

Για Εγνατία οδό: ‘’Συζητήσαμε με την διοίκηση και χαίρομαι που βλέπω ένα έργο το οποίο είχαμε εξαγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα τη σύνδεση Εγνατίας με το λιμάνι Θεσσαλονίκης απέκτησε πριν από λίγες μέρες προσωρινό  ανάδοχο και ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα εβδομήντα εκατομμύρια. Το έργο μπαίνει σε τάξη όπως επίσης δημοπρατήθηκαν δύο σημαντικά συμπληρωματικά έργα της Εγνατίας το τμήμα Θέρμη Γαλάτιστα και το περιβόητο τμήμα στα Μουδανιά το ‘’ορφανό’’ χιλιόμετρο  που ταλαιπωρεί τους επισκέπτες στο πρώτο πόδι.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα και στο έργο της αναβάθμισης της ανατολικής εξωτερικής περιφερειακής λεωφόρου το λεγόμενο lfly over, είναι ένα έργο το οποίο θεωρώ ότι θα ανακουφίσει  σημαντικότατα την πόλη όταν θα ολοκληρωθεί. Το έργο θα περάσει από την ειδική επιτροπή εντός του επόμενου μήνα.

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον κ.Τζιτζικώστας και με τον κ.Ζέρβας το σημαντικό εμβληματικό μητροπολιτικό πάρκο το οποίο θα γίνει εντός του στρατοπέδου Παύλου Μελά. Έχουμε ήδη τους πρώτους μειοδότες υποψηφίους ανάδοχους για το πρώτο κομμάτι του έργου και έχω σαφείς εντολές να βρεθούν οι πόροι για να ολοκληρωθούν και οι επόμενες μελέτες που αφορούν έργα εξαιρετικά ενδιαφέροντα κτίρια που βρίσκονται εντός στρατοπέδου. Στόχος του έργου είναι να προσφέρει στους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης έναν ποιοτικό πνεύμονα πρασίνου και να μπορούν μέσα σε αυτό το χώρο να γίνουν και άλλες δράσεις πολιτισμού αθλητισμού αλλά ενδεχομένως και σε συνεννόηση με ιδιωτικό τομέα να εξασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό θα είναι και μακροπρόθεσμα βιώσιμο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και τη συντήρηση αυτού του πολύ ωραίου χώρου πρασίνου που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ ‘’έχουμε δεσμευτεί και προχωράμε την ολοκλήρωση του ειδικού χωρικού σχεδίου. Εκτιμώ ότι εντός των επόμενων δύο μηνών η διαδικασία θα ξεκινήσει για τον διεθνή αρχαιολογικό διαγωνισμό που είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση αυτού του πολύ μεγάλου πρότζεκτ και βέβαια όπως έχουμε συμφωνήσει θα διεξαχθεί η διεθνής έκθεση ολίγον τροποποιημένη και πάντα προσαρμοζόμενη στα ειδικά πρωτόκολλα που μας έχουν δείξει οι επιστήμονες. Θα έχουμε μια έκθεση διαφορετική μικρότερη εστιασμένη πιο πολύ στο κομμάτι του Β2Β συναντήσεων με επιχειρήσεις. Η πρόθεση μου είναι να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη και να εγκαινιάσω τη ΔΕΘ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τη μεγάλη σημασία που δίνω στην πόλη κρατώντας μια παράδοση η οποία πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες αλλά κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη του πολιτικού κύκλου του φθινοπώρου όπως γίνεται πάντα στη χώρα μας’’.

 Αλεξάνδρεια ζώνη Καινοτομίας : ‘’Συνομιλήσαμε και με επικεφαλής του Interreg και της Αλεξάνδρειας ζώνης Καινοτομίας για τα βήματα τα οποία έχουν γίνει προκειμένου να μεταβιβαστεί το οικόπεδο 760 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Καταρχάς από το υπερταμείο στο υπουργείο οικονομικών και αμέσως μετά με ειδική νομοθετική διάταξη μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Αλεξάνδρεια ζώνη Καινοτομίας προχωράει η σύσταση της εταιρείας ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου αλλά διαπιστώνω ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία αυτού του επιχειρηματικού πάρκου και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο προσέλκυσης σημαντικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.Για να αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς στο πώς οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος ως μια πόλη της τεχνολογίας και της καινοτομίας’’.

Σύστημα Υγείας: ‘’Το σύστημα υγείας της κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη ενισχυθεί 1963 στελέχη 78 γιατροί 885 νοσηλευτές εξοπλίστηκε. Επίσης με 46 κλίνες ΜΕΘ και μέχρι το φθινόπωρο ελπίζουμε να προσθέσουμε ακόμη 34 νέες κλίνες ΜΕΘ αλλά και 35 κρεβάτια αυξημένης φροντίδας στα πλαίσια ενός σχεδίου ενίσχυσης των ΜΕΘ το οποίο θα είναι σε θέση να ανακοινώσω τις επόμενες βδομάδες’’.

Για την εστίαση και τον τουρισμό: ‘’H εστίαση άνοιξε τις πόρτες της στους πελάτες της χθες και εκτιμούμε ότι πολύ γρήγορα θα ξαναβρεί το ρυθμό της, αλλά επιτρέψτε μου να κάνω μια ειδική αναφορά στο ζήτημα του τουρισμού . Είχα μια συζήτηση με Περιφερειάρχη και μπορώ να σας πω ότι έκανα δεκτό το αίτημα του για κατ’εξαίρεση να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό από 15 Ιουνίου και όχι από την πρώτη Ιουλίου. Είναι μια εξαίρεση που την κάνουμε μόνο για τη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε τη δυνατότητα σε συνεννόηση με Περιφέρεια και ΕΟΔΥ να κάνουμε όλα τα τέστ τα οποία απαιτούνται. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε περισσότερη ώθηση στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσει να λειτουργήσει η τουριστική αγορά και να μπορεί να δεχθεί απευθείας πτήσεις. Από τις 15 Ιουνίου αυτή είναι και η ημερομηνία που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τα χερσαία σύνορα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς με όλους τους Βαλκάνιους γείτονες μας’’.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ