Θεσσαλονίκη: Γονείς και μαθητές πήραν τις βούρτσες και καθάρισαν τα graffiti από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Γονείς και μαθητές πήραν τις βούρτσες και καθάρισαν τα graffiti από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων του 1ου Πειραματικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης, αποκαθιστώντας την εικόνα του κτηρίου του σχολείου.

Υπενθυμίζεται πως το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης, ήταν καλυμμένο με graffiti και αφίσες που άγνωστοι τοποθέτησαν, αλλοιώνοντας την εικόνα του.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός της ομάδας του Facebook και πατέρας ενός από τους μαθητές του σχολείου, Κωνσταντίνος Πέγκος, «Από την πρώτη μέρα που ο γιος μου έγινε μέλος της σχολικής κοινότητας του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου (Εθνικής Αμύνης) ως μαθητής, είχα βάλει στόχο την αποκατάσταση της εικόνας του σχολείου… Μια εικόνα που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, καθώς σου έδινε την αίσθηση της εγκατάλειψης και της παρακμής».

Σύμφωνα με τον κ. Πέγκο, κατόπιν πολλών επικοινωνιών και προσπαθειών, ένα συνεργείου του Δήμου Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή το οποίο καθάρισε με τη βοήθεια πιεστικού μηχανήματος τις αφίσες και κάποια από τα graffiti που βρίσκονταν επάνω στη μαρμάρινη επιφάνεια.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου αγόρασε τα antigraffiti υλικά καθώς και τα πινέλα και τις μπογιές και την Κυριακή, βρέθηκαν εκεί όπου καθάρισαν τις μαρμάρινες επιφάνειες και τους τοίχους, τους οποίους και έβαψαν.

«Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έδιναν ”συγχαρητήρια” και ”μπράβο”… Γονείς με παιδιά, ηλικιωμένοι, έφηβοι…. Και πολλοί ξένοι από διάφορα μέρη…. Πολλοί δεν είχαν παρατηρήσει ότι υπάρχουν μάρμαρα σε όλη την πρόσοψη. Έμεναν έκπληκτοι όταν μάθαιναν ότι δεν είμαστε κάποιο συνεργείο αλλά γονείς του σχολείου», εξομολογείται ο κ. Πέγκος αναφερόμενος στην αντίδραση των περαστικών από το σημείο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «ένας ηλικιωμένος κύριος, ο οποίος δακρυσμένος από τη συγκίνηση πήγε και αγόρασε υλικά (χλωρίνες κτλ.) από ένα mini-market που ήταν ανοικτό θέλοντας να συνεισφέρει στην προσπάθεια!».

Όσο για τους περαστικούς που έλεγαν πως είναι άδικη η προσπάθεια και πως θα ξαναγράψουν στους τοίχους και τα μάρμαρα, τα μέλη του Συλλόγου απαντούσαν πως «θα το βάψουμε ξανά».

«Δεν γίνεται η πλειοψηφία να ανέχεται τα αποτελέσματα της “καλλιτεχνικής” ανησυχίας ορισμένων, που υποβαθμίζουν τον δημόσιο χώρο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πέγκος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ