Θεσσαλονίκη: Εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών

Εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών «Thessaloniki Trail Building Week 2019» διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2019, διάστημα κατά το οποίο ποδηλάτες από όλη την Ευρώπη θα έρθουν στην περιοχή για να παράσχουν εθελοντική εργασία συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την πόλη και την προβολή της ως ποδηλατικού προορισμού. Παράλληλα, μέσω της επίσκεψης εθελοντών ποδηλατών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, η Εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών «Thessaloniki Trail Building Week 2019» θα δώσει μοναδικές δυνατότητες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή της περιοχής ως προορισμού στο ευρύτερο ποδηλατικό κοινό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η δράση «Trail Building Week» έχει θεσπιστεί εδώ και τρία χρόνια και αποτελεί πρωτοβουλία του διεθνούς μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Aegean Trails, που υποστηρίζει την ιδέα της κατασκευής, συντήρησης και σήμανσης δικτύων ποδηλατικών μονοπατιών στην Ελλάδα. Στόχος του οργανισμού Aegean Trails είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η επίσκεψη εθελοντών από ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιούνται στην ορεινή ποδηλασία, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από την τοπική ποδηλατική κοινότητα, αναμένεται να ενδυναμώσει την τοπική συνείδηση για τις ποδηλατικές υποδομές και υπηρεσίες, προβάλλοντας την περιοχή ως προορισμό στο ποδηλατικό κοινό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής, μετακινήσεων και σίτισης των επισκεπτών, οι οποίοι θα συνδράμουν με την εθελοντική τους εργασία στη συντήρηση των ποδηλατικών μονοπατιών του Σέιχ Σου. Οι συμμετοχές των 20 εθελοντών από ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από τη Γερμανία, έχουν ήδη οριστικοποιηθεί και η δράση προβάλλεται ήδη συστηματικά από γερμανικά δημοσιογραφικά μέσα, που θα καλύψουν τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκειά της με δημοσιογραφική ομάδα από τη Γερμανία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ