Θεσσαλονίκη: Η ΑΡΣΙΣ στην 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Η ΑΡΣΙΣ στην 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας

photo eurokinissi

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων συμμετέχει στη φετινή 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργανώνει  ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις, υπό τον τίτλο «η μόρφωση στο δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό”, κορυφώνονται το τριήμερο 18, 19 και 20 Μαΐου.

 

Παρασκευή 18 Μαΐου

  • Η ΑΡΣΙΣ διοργανώνει δύο εργαστήρια διαπολιτισμικής εκπαίδευσης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω του των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito. Το εργαστήριο Α’ (για παιδιά) θα γίνει στο ισόγειο του Γυάλινου κτιρίου (πρώην παιδικός σταθμός) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) από τις 5 μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει το εργαστήριο Β’ (για ενήλικες), από τις 6μμ μέχρι τις 8μμ, στον ίδιο χώρο.

 

  • Με ευχές σε πολλές γλώσσες στολίζουν το Ευχόδεντρο του Κόσμου η ΑΡΣΙΣ και η ερευνητική ομάδα εκπαιδευτικής πολυγλωσσίας Διεπαφή (από τις 6 μέχρι τις 7 το απόγευμα, στην ξύλινη εξέδρα της Α’ προβλήτας του λιμανιού).

Σάββατο 19 Μαΐου

  • Το Κινητό Σχολείο (mobile school) και οι ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις των Ομάδων του Δρόμου (street work) της ΑΡΣΙΣ  θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε εκδήλωση που θα γίνει στην Αποθήκη Δ’ του ΟΛΘ (αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη) από τις 12.15 μέχρι τη 1.15 το μεσημέρι.

 

  • Παράλληλα, το Κινητό Σχολείο της ΑΡΣΙΣ θα συμμετέχει στις Δράσεις στο Δρόμο που θα γίνουν στην ξύλινη εξέδρα της Α’ προβλήτας του λιμανιού από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

 

  • Οι ασυνόδευτοι έφηβοι που διαμένουν σε δομές της ΑΡΣΙΣ χορεύουν και τραγουδούν στην εκδήλωση Καραόκε και Χορός (19.30μμ – 20.30μμ, ξύλινη εξέδρα Α’ προβλήτα του λιμανιού).

 

Κυριακή 20 Μαΐου

 

  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (13.30μμ – 15.30μμ, Αποθήκη Δ’ του ΟΛΘ, αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη) που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Νέων – Ήπειρος με επαγγελματίες, εθελοντές και ενεργούς πολίτες για το πολυ-πολιτισμικό τοπίο που διαμορφώνεται και αφορά στην ενδυνάμωση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στους καταυλισμούς και στον αστικό ιστό στην Ελλάδα.
  • Εργαστήριο για την πολιτιστική ταυτότητα των ανθρώπων από το Πακιστάν. Οι νεαροί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ θα παρουσιάσουν τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα στη γλώσσα των ουρντού και παντζάμπι, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. (Ξύλινη εξέδρα της Α’ προβλήτας του ΟΛΘ, στις 6 το απόγευμα).

 

  • Προβολή της ταινίας «Past-Present-Future moments» για την προσφυγική κρίση στις 21.15, στην Αποθήκη Δ’ του ΟΛΘ (αίθουσα Φρίντα Λιάππα).
Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ