Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη με διακινητή δώδεκα Αιγύπτιων ανηλίκων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη με διακινητή δώδεκα Αιγύπτιων ανηλίκων

Νεαρός Σύρος συνελήφθη σήμερα Πέμπτη ξημερώματα για διακίνηση δώδεκα ασυνόδευτων ανήλικων Αιγυπτίων τους οποίους είχε παραλάβει από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τους οδηγούσε στη Θεσσαλονίκη. Έναντι αμοιβής. Ο 22χρονος κατηγορούμενος διακινητής όταν του ζητήθηκε να σταματήσει άλλαξε πορεία και ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια Μαλγάρων μέχρι που ακινητοποιήθηκε αφού διέσχισε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η διεύθυνση αλλοδαπών διερευνά τις ακριβείς συνθήκες της διακίνησης καθώς στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν δώδεκα ανήλικοι που κατάγονται από την Αίγυπτο, ηλικίας από 15 έως 17 χρόνων, όλοι τους αγόρια. Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στις καταθέσεις τους ο 22χρονος είχε συμφωνήσει να εισπράξει το ποσό των 400 ευρώ από τον καθένα. Το παράδοξο είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται διακίνηση μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα, χωρίς να εμπλέκονται Αλβανοί διακινούμενοι. Πάντως οι ανήλικοι Αιγύπτιοι υποστήριξαν πως έφτασαν στην Αλβανία με πλοίο από τη χώρα τους.

Το αυτοκίνητο του 22χρονου εντοπίστηκε λίγο μετά τις 12.30 τα ξημερώματα, όμως τελικά ακινητοποιήθηκε περίπου στις 3 όταν συνελήφθη και εντοπίστηκαν οι ανήλικοι μετανάστες στην οδό Παρασκευοπούλου. Σε βάρος του επιβλήθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, παρά τα απαγορευτικά μέτρα για τον κορονοϊό. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη διακίνηση μεταναστών, για επικίνδυνη οδήγηση, για απείθεια και για κλοπή και τον παρέπεμψε ν’ απολογηθεί στον ανακριτή.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ