Θεσσαλονίκη: Μείωση στο τζίρο έφερε ο κορονοϊός στα κομμωτήρια σκύλων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Μείωση στο τζίρο έφερε ο κορονοϊός στα κομμωτήρια σκύλων

Σε μια δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει καταστήματα που είτε έχουν κλείσει μετά από απόφαση της κυβέρνησης για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, είτε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, ωστόσο πλήττονται οικονομικά, καθώς η κίνηση της αγοράς έχει βρεθεί στα «τάρταρα». Μεταξύ αυτών είναι και επιχειρήσεις που επίκεντρο τους έχουν τα ζώα συντροφιάς, όπως τα petshop και τα κομμωτήρια σκύλων.

Όπως δήλωσε στην Karfitsa ιδιοκτήτης καταστήματος καλλωπισμού σκύλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσινασλανίδης «οι συνθήκες που επικρατούν την τελευταία περίοδο έχουν επηρεάσει όλα τα εμπορικά καταστήματα καθώς υπάρχει μειωμένη έως ελάχιστη επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση». Παρ’όλα αυτά ο κ. Τσινασλανίδης επισημαίνει ότι μετά την ισχύ των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση έχει παρατηρηθεί ότι μια συγκεκριμένη υπηρεσία του καταστήματος έχει αυξηθεί, αυτή της παραλαβής – παράδοσης κατ’ οίκον των τετράποδων. «Διαθέτουμε την υπηρεσία της παραλαβής του σκύλου από το σπίτι. Αυτό διευκολύνει αρκετά τους ιδιοκτήτες και ειδικά στις μέρες μας, που η κυκλοφορία δεν είναι εύκολη», εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει ότι «παραλαμβάνουμε τον σκύλο, τον κουρεύουμε και έπειτα τον πηγαίνουμε έτοιμο πίσω στον ιδιοκτήτη του».

Δημήτρης Τσινασλανίδης

Όσον αφορά τα προϊόντα που επιλέγουν να αγοράζουν περισσότερο πλέον οι ιδιοκτήτες ζώων, ο κ.Τσινασλανίδης σημειώνει ότι προτιμούν κυρίως παιχνίδια και λιχουδιές, ώστε με τόσο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν, λόγω της καραντίνας να περνάνε πιο ποιοτικά στιγμές με το σκύλο τους παίζοντας.

Σε ερώτηση μας για το πώς βλέπει τα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις ο ίδιος απαντάει ότι: «Τα μέτρα θα βοηθήσουν σίγουρα, αλλά θα έπρεπε να αφορούν όλες τις επιχειρήσεις. Επίσης θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσουμε την ζημιά που έχει υποστεί ο κάθε κλάδος, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

«Καθημερινά ο κόσμος λιγοστεύει»

Πρέμτσης Μιχαήλ

Από την αρχή της λήψης των μέτρων ο Μιχάλης Πρέμτσης, κομμωτής σκύλων και ιδιοκτήτης επιχείρησης στο κέντρο της πόλης, είδε να μειώνεται η κίνηση. «Λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων έγινε μια σημαντική αύξηση στο τζίρο, καθώς ήρθαν μαζικά αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων για να καλλωπίσουν τους τετράποδους φίλους τους. Αυτό για εμάς ήδη ήταν ένα δείγμα του τί θα επακολουθήσει. Έτσι και έγινε. Έκτοτε καθημερινά βλέπουμε τον κόσμο που έρχεται στο κατάστημα να μειώνεται μέρα με την μέρα», περιγράφει και συμπληρώνει ότι πλέον η μείωση που καταγράφει ο ίδιος αγγίζει το 80%. Παράλληλα εξηγεί ότι «στην μείωση αυτή έχει συμβάλει το γεγονός ότι υπάρχουν πελάτες που θεωρούν ότι είμαστε κλειστά, όπως τα υπόλοιπα κομμωτήρια και άλλοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μετακίνησης, γιατί έχουμε και πελάτες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας». Για αυτόν τον λόγο επισημαίνει ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί η κίνηση με τα κατοικίδιο και πόση ώρα μπορεί να έχει στην διάθεση του ο ιδιοκτήτης. «Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμη τι εννοούν ‘’κίνηση με κατοικίδιο ζώο’’, διότι μπορεί να είναι μια απλή βόλτα, αλλά και μπορεί να είναι και η μεταφορά του σκύλου στον κτηνίατρο ή το κομμωτήριο».

Ο κ. Πρέμτσης κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα στήριξης και για τον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς όπως εξηγεί «θέλουμε έστω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ