Θεσσαλονίκη: Μετανάστες διακινούσαν πλαστά και εισέπρατταν… μεροκάματο! - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Μετανάστες διακινούσαν πλαστά και εισέπρατταν… μεροκάματο!

Μετανάστες συνελήφθησαν για προώθηση πλαστών χαρτονομισμάτων κάνοντας αγορές στη Θεσσαλονίκη, ως… εργαζόμενοι με μεροκάματο σε κυκλώματα διακίνησης παραχαραγμένων. Αστυνομικοί του τμήματος περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δύο μετανάστες από το Πακιστάν. Το εντυπωσιακό ήταν ότι οι συλληφθέντες εισέπρατταν για κάθε ημέρα απασχόλησής τους το ποσό των 50 ευρώ, ανεξάρτητα από το πόσα χαρτονομίσματα θα διακινήσουν.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα οι μετανάστες ηλικίας 22 και 24 χρόνων έφτασαν από την Αθήνα για το σκοπό αυτό, προκειμένου δηλαδή να κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους χθες Παρασκευή κατάφεραν να κάνουν έξι αγορές των 55 ευρώ σύνολο, εισπράττοντας ρέστα 545 ευρώ, μέχρι που έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι δύο συλληφθέντες επέλεγαν για τις αγορές τους εμπορικά καταστήματα που δεν διέθεταν μηχανήματα ανίχνευσης χαρτονομισμάτων.

Ύστερα από κινητοποίηση των αρχών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ακόμη 42 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, όλα παραχαραγμένα, ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 545 ευρώ που ήταν τα ρέστα από τις μικροαγορές που έκαναν. Οι μετανάστες ανέφεραν ότι θα προωθούσαν τα πλαστά έναντι ημερήσιας αμοιβής, δηλαδή μεροκάματο, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό του προμηθευτή τους. Εκτιμάται μάλιστα πως πρόκειται για ομοεθνή τους που ζει στην Αθήνα.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ