Θεσσαλονίκη, μια πόλη σε αναμονή… - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Θεσσαλονίκη, μια πόλη σε αναμονή…

Η Θεσσαλονίκη της μακραίωνης Ιστορίας, η Θεσσαλονίκη της συνεχούς κατοίκησης, η Θεσσαλονίκη των θετικών συνειρμών στο μυαλό όλων, ξέμεινε από υποδομές, καθαριότητα, κυκλοφοριακή ανάσα…

Του ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ*

Η Θεσσαλονίκη του οικουμενικού πολιτιστικού αποτυπώματος, της βυζαντινής αίγλης, η πρωτεύουσα της μακεδονικής ενδοχώρας, ξέμεινε από «καύσιμο», ευταξία και οργάνωση.

Η σημερινή απογοήτευση δεν οφείλεται μόνο στην κρίση που μας έπληξε βαθιά και με μεγαλύτερη ένταση, εκμηδενίζοντας την παραγωγή. Ξεμείναμε από πολιτική κινητήρια δύναμη στο τιμόνι του δήμου. Ξεμείναμε από δουλεία, παρουσία, ουσιαστική γνώση των προβλημάτων και προσήλωση στην ανεύρεση λύσεων.

Οι δημότες στις επερχόμενες αποφασίζουν την αλλαγή παραδείγματος, το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας άλλης.

Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο. Δήμαρχο με αφοσίωση στην πόλη, επίγνωση των ευθυνών και της δουλειάς που απαιτείται για έναν δήμο του μεγέθους και του υψηλού κύρους της Θεσσαλονίκης. Δήμαρχο που αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις, τις προλαβαίνει, σχεδιάζει και υλοποιεί, ενεργό, δραστήριο, αποτελεσματικό.

Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο πολιτικά αυθύπαρκτο, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά με σχέσεις ουσίας με την πόλη και τους δημότες. Δήμαρχο όχι στην καρέκλα, αλλά στους δρόμους, στις γειτονιές, στα προβλήματα και στις λύσεις τους.

Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αυτοαναιρεθεί ώστε να μετατραπεί σε πεδίο εκτόνωσης πολιτικών αψιμαχιών της κεντρικής πολιτικής σκηνής των Αθηνών.

Από την γειτονιά μέχρι την διπλωματία της πόλης, από την καθαριότητα μέχρι τη διεθνή της παρουσία η πόλη αποφασίζει για τον εαυτό της.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει στο πρόσωπό του αυτά τα χαρακτηριστικά και αποτελεί την απάντηση στην αναμονή των απαιτήσεων, των προσδοκιών, των αγωνιών μας.

* Ο Ιορδάνης Χατζηκαλλινικίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ