, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: ΜΚΟ δημιουργεί ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ρατσισμού

Η 21η Μάρτη ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Με αφορμή την ημέρα αυτή, στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στο ρατσισμό με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Balkan Hotspot”.

Το Balkan Hotspot είναι ένα σχέδιο το οποίο οργανώνεται από τη ΜΚΟ United Societies of Balkans και φιλοξενεί εθελοντές από διαφορετικές χώρες. Στοχεύοντας στην προώθηση της συνεργασίας και της συνύπαρξης ανάμεσα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από την καταγωγή, την εθνότητα, το φύλο, την ηλικία ή τη σεξουαλικότητα, οι οποίοι θα συντονιστούν και σε ένα flashmob. Θα σταθούν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, θα σχηματίσουν μια αλυσίδα δίπλα στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και στόχος τους θα είναι πως ενωμένοι είναι πιο ισχυροί όσοι εναντιώνονται στον ρατσισμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.