Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση για τον ΟΑΣΘ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση για τον ΟΑΣΘ

Νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 12.00μ στο Άγαλμα Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Φοιτητών –  Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης .

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της:
‘’
Στη σύσκεψη της Δευτέρας 20/1/2020 που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Φοιτητών –  Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με θέμα την άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ, έγινε πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών που οξύνονται αντί να επιλύονται. Επειδή 60 υπέργηρα λεωφορεία που θα “εξοικονομηθούν από την ύπαιθρο” ούτε καν αναπληρώνουν τα 90 που αποσύρονται και τα 44 που είναι υποψήφια προς κατάρρευση, επειδή ο ΟΑΣΘ μας εύχεται “καλό Καλοκαίρι” και αν (!) για 100 μεταχειρισμένα, επειδή κυβερνήσεις και διοικήσεις μας εμπαίζουν τόσα χρόνια… προχωρούμε στη δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη οριστική και ουσιαστική λύση στο οξύτατο πρόβλημα του ΟΑΣΘ που επιβαρύνει την καθημερινά τη ζωή μας. Αποφασίσαμε:

·         Διοργάνωση νέας κινητοποίησης στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 12.00μ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

·         Ενδιάμεσες εξορμήσεις στις συνοικίες και στο κέντρο της πόλης, που να καλούν στην κινητοποίηση 22 του Φλεβάρη.

·       Επαφή με συλλόγους, σωματεία εργαζομένων στην πόλη, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις κινήσεις, και περιοδείες στους χώρους εργασίας.

·       Κάλεσμα του κόσμου των συνοικιών που πλήττονται να ξεσηκωθούν και των τοπικών αρχών να πάρουν θέση πάνω στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες τους.

·       Συνέχιση της συλλογής υπογραφών.

 

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ, κ. Σκόδρα, σχετικά με το περιστατικό βίας ενάντια σε οδηγό λεωφορείου, ότι: «θα ασκήσει στον μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που του επιτρέπει ο Νόμος, εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των περιστατικών», αναρωτιόμαστε πόση υποκρισία μπορεί ακόμη να αντικρίσουμε. Οι ίδιοι οι ιθύνοντες που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των οδηγών του ΟΑΣΘ και δεκάδων χιλιάδων επιβατών με τις άθλιες συνθήκες συγκοινωνίας που συντηρούν, να μιλούν στο όνομα της υπεράσπισής τους. Σε κάτι τέτοια ο λαός λέει: “Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι”.

Οι οδηγοί δεν πρέπει να αποτελούν το σάκο του μποξ μπροστά στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου της πόλης για την άθλια συγκοινωνία! Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, την οποία οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις δημιούργησαν! Η Πρωτοβουλία δηλώνει ότι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και επιβάτες είμαστε φυσικοί σύμμαχοι στην προσπάθεια να έρθουν άμεσα καινούργια λεωφορεία και να γίνουν ασφαλείς και ανθρώπινες οι συνθήκες μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη! Ποιοι είναι άραγε οι “ηθικοί αυτουργοί” των θλιβερών περιστατικών που ζούμε καθημερινά στα λεωφορεία;

  • Να έρθουν τώρα καινούρια λεωφορεία!
  • Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές!
  • Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ!
  • Η ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση στην πόλη είναι λαϊκό δικαίωμα! ‘’.
Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ