Θεσσαλονίκη: Οι μετρόπληκτοι ετοιμάζουν ομαδική αγωγή - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Οι μετρόπληκτοι ετοιμάζουν ομαδική αγωγή

Αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο ζητούν  οι “μετρόπληκτοι” επιχειρηματίες που διατηρούν εμπορικά καταστήματα γύρω από τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζουν ομαδική αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου και της Αττικό Μετρό.

Οι φρακαρισμένες είσοδοι και η κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγω των έργων γύρω από τα καταστήματα οδήγησε στην “ερημοποίηση” των περιοχών και στην πτώση του τζίρου έως και 80%. Την ίδια ώρα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των μετρόπληκτων, Ανδρέας Φαρμάκης, στον Focus 103,6 Fm δημιουργείται και θέμα ανασφάλειας στις εν λόγω περιοχές καθώς τα έργα και οι λαμαρίνες δημιουργούν “στενά, σκοτεινά και απομονωμένα σημεία”.

“Δεν βγαίνει άλλο, δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε” πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην αγωγή που θα καταθέσουν οι “μετρόπληκτοι” θα περιληφθούν στοιχεία για το τζίρο που είχε κάθε επιχείρηση “πριν από τις λαμαρίνες” όπως είπε ο κ. Φαρμάκης και για το τζίρο που έχουν τώρα. “Θα ζητήσουμε τη διαφορά” υπογράμμισε αναφερόμενος στις αποζημιώσεις.

Ο κ. Φαρμάκης ανέφερε επιπλέον ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο λόγω της κατάστασης ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνουν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να πληροφορηθούν καταστηματάρχες και από άλλες περιοχές (Βαρδάρη, Αγ. Σοφίας, Μπότσαρη) για την αγωγή που προτίθενται να καταθέσουν και να αυξηθεί ο αριθμός των εναγόντων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ