Θεσσαλονίκη: Προς διάλυση οδεύει η «Πρωτοβουλία» - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Προς διάλυση οδεύει η «Πρωτοβουλία»

Ένα ακόμη «διαζύγιο» με στενό συνεργάτη προσέθεσε στο βιογραφικό του ο Γιάννης Μπουτάρης. Αυτή τη φορά, ήταν η Καλυψώ Γούλα που αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητα της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα να ανακοινώσει παραίτηση από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτική σύμβουλος.

Στο παρελθόν ανάλογα «διαζύγια» είχαν προηγηθεί με τον τέως αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος θεωρούνταν το αγαπημένο παιδί του Μπουτάρη, καθώς επίσης με τους συνιδρυτές της παράταξης «Πρωτοβουλία», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη.

Τα τελευταία χρόνια η κ. Γούλα ήταν από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Από τα πιο μικρά, καθημερινά θέματα του δήμου έως την επίθεση που δέχτηκε τον περασμένο Μάιο στο Λευκό Πύργο, στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τότε που μπήκε μπροστά στο πλήθος για να τον προστατέψει.

Την απόφαση της για αποχώρηση από τη διοικούσα παράταξη και το δημοτικό συμβούλιο την ανακοίνωσε πρώτα στον ίδιο τον κ.Μπουτάρη, υποβάλλοντας εγγράφως την παραίτηση της. Λίγο αργότερα, ακολούθησε ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφήνοντας αιχμές τόσο εναντίον του κ.Μπουτάρη (χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει πουθενά), όσο και εναντίον συναδέλφων της.

“Ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Και στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γούλα θεωρεί ότι ο δήμαρχος την παρακίνησε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη της «Πρωτοβουλίας», χωρίς όμως να έχει καμία ουσιαστική διάθεση να την στηρίξει στο δρόμο προς τις εκλογές. Αντίθετα, εκτιμά πως με τις κινήσεις του (για παράδειγμα η συνάντηση με την Κατερίνα Νοτοπούλου και οι δηλώσεις στήριξης προς τον Σπύρο Βούγια) την υπονόμευε.

Μέσω δικής του ανακοίνωσης, μία μέρα αργότερα, ο κ.Μπουτάρης την ευχαρίστησε για την έως τώρα συνεργασία, από το 2010 οπότε και εξελέγη. Δήλωσε λυπημένος γι αυτή της την απόφαση, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος έκανε προσπάθειες να την μεταπείσει.

Άμεσα ξεκίνησαν και οι διαδικασίες αναζήτησης κατάλληλου προσώπου για την αντικατάσταση της. Στα ονόματα που ακούστηκαν αυτά της προέδρου της ΚΕΔΗΘ Μαρίας Πασχαλίδου, η οποία ωστόσο φέρεται ν’ αρνήθηκε, του δημοτικού συμβούλου Ανέστη Τελλίδη και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρου Λεκάκη. Η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αρκετοί σύμβουλοι ρίχνουν ευθύνες στον δήμαρχο κατηγορώντας τον πως δεν προετοίμασε την επόμενη μέρα της παράταξης και πως ευθύνεται για το γεγονός ότι η “Πρωτοβουλία” δεν έχει να προτείνει άλλον υποψήφιο στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαβούλευσης με τις υπόλοιπες παρατάξεις της κεντροαριστεράς. Η παράταξη θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα για να εξετάσει τα νέα δεδομένα, ενώ τη θέση της Καλυψώς Γούλα στα δημοτικά έδρανα θα πάρει η Ελένη Τζιούτζια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ