Θεσσαλονίκη: Προχωρούν οι διαδικασίες για το μεγαλύτερο πάρκο ΑΜΕΑ στα Βαλκάνια - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Προχωρούν οι διαδικασίες για το μεγαλύτερο πάρκο ΑΜΕΑ στα Βαλκάνια

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωράει τις διαδικασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου πρότυπου πάρκου ΑΜΕΑ στα Βαλκάνια. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και το «Πάρκο ΑμεΑ για όλους» θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Άνω Τούμπας στο πρώην ορφανοτροφείο Μ. Αλέξανδρος.

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο.

Η έκταση, μεταξύ των οδών Γρηγ.Λαμπράκη – Παυσιλίπου – Ολυμπίας, στην περιοχή της Μαλακοπής Άνω Τούμπας, παραχωρήθηκε στον κεντρικό δήμο από το υπουργείο Εργασίας. Το οικόπεδο αυτό έχει παραχωρηθεί στον δήμο από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο και θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 450.000 ευρώ.

Ο δήμος σχεδιάζει να αναδείξει το οικόπεδο σε ένα πάρκο για όλους, φιλόξενο και για τα άτομα με αναπηρίες. Εκτιμάται ότι το πάρκο θα είναι το μεγαλύτερο που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες σε όλα τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, η υλοποίηση του έργου αποσκοπεί στη δημιουργία:

-Μιας αστικής νησίδας βασισμένης στην αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους με ενταγμένο ειδικό χώρο δραστηριοτήτων ΑμεΑ.

-Ενός σημαντικού ανοιχτού δημόσιου χώρου.

-Ενός οργανωμένου αστικού πάρκου δραστηριοτήτων και αναψυχής σε κομβική σχέση με τα παρακείμενα σχολεία.

-Ενός κομβικού χώρου συνάντησης της πόλης σε άμεση σύνδεση με κεντρικές λειτουργίες της ευρύτερης περιοχής, με άξονα την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

-Ενός χώρου που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης μέσω της χρήσης χώρων ελεύθερου χρόνου.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ