Θεσσαλονίκη: Συνάντηση στο ΥΜΑΘ Τσίπρα και υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση στο ΥΜΑΘ Τσίπρα και υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιάννη Νάκου

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν συνάντηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.

Πρώτος έφτασε στο κτίριο ο κ.Τσίπρας, ενώ μετά από λίγο και ο κ.Ross.

Η άφιξη και των δυο ανδρών έγινε με την συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Παράλληλα, δρακόντεια ήταν τα μέτρα και εκτός του κτιρίου με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιούν ελέγχους.

»Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας κατά την συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ.Ross ανέφερε ότι έχει ταξιδεύσει συχνά στην Ελλάδα και νιώθει χαρά που αλλάζει η κατάσταση στην χώρα μας, καθώς είναι σημαντικό το μομέντουμ για την Ελλάδα. »Θα στηρίξουμε την Ελλάδα και είμαστε σε κάλο δρόμο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην κριτική και ως εμπορικός και διαμετακομιστικού ενεργειακός κόμβος. Μάλιστα, συζητήθηκαν προοπτικές επενδύσεων σε τομείς τουρισμού υποδομών ενέργειας και real estate. Τα λιμάνια της Ελλάδας και την πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα υπογραμμίστηκε ότι οι προοπτικές στους παραπάνω τομείς σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη και το στοίχημα των επόμενων χρόνων θα είναι η τωρινή στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων που ξεκινάει από την 83η ΔΕΘ.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ στην Κύπρο, καθώς και η σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτης της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα έγινε σύσκεψη και παρουσία επιχειρηματιών. Παρόν ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ