, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επειδή κάπνιζε στο αεροπλάνο

Νεαρός επιβάτης αεροπλάνου συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι κάπνιζε στην τουαλέτα του αεροσκάφους. Ο 22χρονος οδηγήθηκε μετά το αεροδρόμιο στον εισαγγελέα ο  οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο.
Το περιστατικό έγινε σήμερα Παρασκευή τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στη 1 παρά 10 όταν αεροσκάφος της Ryan Air προερχόμενο από την Καλσρούη της Γερμανίας και συγκεκριμένα από το Μπάτεν Μπάτεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως ο πιλότος είχε ενημερώσει τον πύργο ελέγχου πως ο 22χρονος εντοπίστηκε να καπνίζει στις τουαλέτες του αεροπλάνου. Μάλιστα έγινε αντιληπτός κατά την έξοδό του από τις τουαλέτες επειδή τον… μύρισε η αεροσυνοδός. Στη συνέχεια βρέθηκε και η… γόπα, που αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο.
Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάνο Παναγιωτόπουλο ποινική δίωξη για παράβαση αεροπορικού κανονισμού και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο ίδιος που είναι ελληνικής καταγωγής, όμως Γερμανός πολίτης, στην κατάθεσή του στην αστυνομία παραδέχτηκε την πράξη του, επιβεβαίωσε ότι γνώριζε πως είναι παράνομο όμως ήθελε να ξεπεράσει το άγχος από την πτήση, όπως είπε.
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.