Θεσσαλονίκη: Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η εισαγγελία για τον μικρό Νέστορα - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Κοινωνία Ροή

Θεσσαλονίκη: Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η εισαγγελία για τον μικρό Νέστορα

Του Κώστα Καντούρη

Κίνδυνο να βρεθούν μπλεγμένοι με τη δικαιοσύνη είχαν οι γονείς του μικρού Νέστορα από τη Θεσσαλονίκη, που το καλοκαίρι του 2017 είχαν ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου το μόλις 3,5 χρόνων παιδί τους να διακομιστεί στη Βοστώνη για να χειρουργηθεί στην καρδιά και μάλιστα η μετάβαση έγινε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Άγνωστος κακεντρεχής κατήγγειλε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι ο έρανος που οργανώθηκε έγινε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια του υπουργείου Υγείας, με συνέπεια να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος τους. Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης πάντως έθεσε την υπόθεση στο αρχείο αιτιολογώντας ότι η μη λήψη της απαραίτητης από το νόμο άδειας έγινε για λόγους ανωτέρας βίας.

Προηγήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Αθήνας, το υλικό της οποίας διαβιβάστηκε τελικά στη Θεσσαλονίκη. Με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκαντζιά τη δικογραφία μελέτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης που την έθεσε στο αρχείο σημειώνοντας ότι «συντρέχει κατάσταση ανάγκης που αποκλείει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης», δηλαδή να μην εκδοθεί άδεια.

Το περιστατικό με τον μικρό Νέστορα που έπασχε από ακροκυάνωση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ύστερα από σύσταση των γιατρών που τον παρακολουθούσαν στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» κρίθηκε ότι έπρεπε να χειρουργηθεί στην κλινική παίδων του νοσοκομείου της Βοστώνης. Οι γονείς του έκαναν έκκληση μέσω του facebookγια να συγκεντρώσουν χρήματα και παραχωρήθηκε και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μεταφορά του παιδιού. Τελικά ο Νέστωρ χειρουργήθηκε στην καρδιά του και είναι καλά, ενώ τα χρήματα διατέθηκαν για τα νοσήλια που απαιτήθηκαν. Μάλιστα οι γονείς του δημοσιοποίησαν το ποσό που συγκεντρώθηκε, ενώ η κατάσταση του παιδιού πιστοποιείται και από τον ΕΦΚΑ, καθώς κρίθηκε ανάπηρο σε ποσοστό 80%.

Μόλις δύο ημέρες πριν το παιδί ξεκινήσει για τις ΗΠΑ, στα τέλη Ιουλίου 2017, άγνωστος έστειλε την καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι ο έρανος ήταν παράνομος, επειδή δεν είχε την τυπική άδεια του υπουργείου Υγείας. Η Εισαγγελία, αφού η έρευνα έγινε κανονικά και δεν υπάρχει πλέον περιθώριο αμφισβήτησης για τη γνησιότητα του εράνου, έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της επικαλούμενη τη διάταξη που δικαιολογεί τέτοιες πράξεις που αφορούν καταστάσεις έκτατης ανάγκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ