Θρίλερ η έκδοση του Σουσανασβίλι στη Γαλλία - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Θρίλερ η έκδοση του Σουσανασβίλι στη Γαλλία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση έκδοσης του 58χρονου Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι στη Γαλλία, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει μεν δεκτό το αίτημα έκδοσης των γαλλικών αρχών, μόνο όμως για το αδίκημα της διάπραξης κλοπών. Ο περιορισμός των αδικημάτων για τα οποία ζητήθηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη ενδεχομένως να προκαλέσει νέες εξελίξεις.

Οι Γάλλοι έχουν ενημερωθεί για την απόφαση του Αρείου Πάγου και θεωρείται δεδομένο ότι έχουν δυσφορήσει, καθώς το αίτημα έκδοσης ανέφερε ότι ο 58χρονος είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης και συντόνιζε μαφιόζικο δίκτυο που διέπραττε κλοπές στη Γαλλία και δεν περιοριζόταν μόνο σε διάπραξη κλοπών. Μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντήσει τι θα πράξουν, παρ’ ότι τα χρονικά περιθώρια κατά τα οποία ο Σουσανασβίλι μπορεί να κρατείται με το αίτημα έκδοσης είναι στενά. Νομικοί δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην δεχτούν να τον παραλάβουν, όπως άλλωστε έπραξαν με τους δύο συγκατηγορούμενους του 58χρονου, για τους οποίους επίσης αποφασίστηκε να εκδοθούν μόνον για κλοπές στη Γαλλία, παρ’ ότι και αυτοί κατηγορήθηκαν ως ενεργά μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης. Τελικά έμειναν στην Ελλάδα και  προφυλακίστηκαν για τα ίδια αδικήματα μετά την απολογία τους στον Έλληνα ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο Λ. Σουσανασβίλι είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη σε κοινή επιχείρηση που έγινε σε Ελλάδα και Γαλλία τον περασμένο Απρίλιο, με βασική κατηγορία ότι ήταν επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε στη Γαλλία, δίνοντας εντολές στα μέλη και κρατώντας το ταμείο της. Ύστερα από δύο επεισοδιακά δικαστήρια στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης και στον Άρειο Πάγο, τελικά εκδόθηκε απόφαση έκδοσης η οποία περιορίζει το αίτημα των Γάλλων στη διάπραξη κλοπών, ενώ ζητήθηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Για τα άλλα δύο αδικήματα ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να εξεταστεί από τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης εάν έχουν διαπραχθεί σε ελληνικό έδαφος για να κινηθούν διαδικασίες δίωξης σε βάρος του.

Κ.Κ.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ