Θ. Καράογλου: Οι Μακεδόνες θα τιμωρήσουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Θ. Καράογλου: Οι Μακεδόνες θα τιμωρήσουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Δίνουμε  με ένταση τη μάχη των εθνικών εκλογών και  αφήνουμε πίσω μας τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, με την πίστη ότι στις 8 Ιουλίου  η χώρα θα έχει μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  της Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Karfitsa.

Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Ποιο είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών μετά την ευρεία επικράτηση της Νέας   Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου στείλαμε με την ψήφο μας ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η ΝΔ επικράτησε καθολικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Πλέον μπροστά μας έχουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών, την οποία δίνουμε με την ίδια ένταση. Εκείνο που έχει σημασία, είναι το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου η χώρα να έχει μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, ώστε να εργαστούμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα! Μια Ελλάδα με αυτάρκεια, εξωστρέφεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και ισχύ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Παραμένοντας σταθερά υπεύθυνοι και μετριοπαθείς, απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα μένοντας μακριά από τον πειρασμό της παροχολογίας Το ζητούμενο είναι το βράδυ των εθνικών εκλογών  να αφήσουμε πίσω μας τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η πατρίδα μας στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μαζί της όσα μας κράτησαν -αυτήν την τετραετία- δέσμιους της μιζέριας και της φαυλότητας.

Θεωρείτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επηρέασε την ψήφο των Μακεδόνων;

Οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καθώς υπέστη μια δεινή ήττα στη Μακεδονία και θα τον τιμωρήσουν ξανά στις εθνικές εκλογές. Κανένας Βορειοελλαδίτης δεν μπορεί να ξεχάσει την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε στο κρατίδιο των Σκοπίων όνομα, γλώσσα και εθνικότητα. Για αυτό και συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015 και τις ευρωεκλογές του 2014 το κυβερνών κόμμα έχει υποστεί ολοκληρωτική κατάρρευση, με τη μεταξύ μας διαφορά σε πολλές περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας να ξεπερνά τις 15 μονάδες. Υπερψηφίζοντας τη ΝΔ οι Βορειοελλαδίτες καταδίκασαν και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι σημαίνει για την οικονομία και τον επόμενο προϋπολογισμό η ψήφιση της τροπολογίας με  την οποία διατηρείται το αφορολόγητο, αλλά ταυτόχρονα καταργούνται τα μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης;

Η θέση μας σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Ως αυριανή κυβέρνηση έχουμε δεσμευθεί από καιρό ότι θα καταργήσουμε τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του αφορολόγητου και τον οποίο έχουμε ήδη καταψηφίσει στη Βουλή. Στις 9 Μαΐου σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε τροπολογία την οποία όμως η κυβέρνηση δεν ήθελε καν να συζητήσει. Είναι προφανές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούν υπό καθεστώς πανικού και μιας και βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο αναγκάζονται να υιοθετήσουν την πρότασή μας. Μόνο που όπως αποδείχθηκε στην κάλπη, οι συμπολίτες μας δεν ξεγελιούνται τόσο εύκολα.

Σύμφωνα με έρευνες παγιώνονται οι ελληνικές απώλειες του brain drain καθώς η γενιά των Ελλήνων που μετανάστευσαν έχουν «τακτοποιηθεί», και μεγαλώνουν ηλικιακά. Υπάρχουν τρόποι να επαναπατριστούν;

Περισσότεροι από 500.000 συμπατριώτες μας εγκατέλειψαν την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό και το brain drain εξελίσσεται σε εθνική μάστιγα. Η Ελλάδα του 2019 δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει νέους ανθρώπους με εξαιρετικές σπουδές επειδή αδυνατεί να τους κρατήσει στην αγκαλιά της. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έφυγαν από επιλογή αλλά επειδή δεν έβρισκαν δουλειές. Άρα, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το όλο ζήτημα οφείλουμε να δημιουργήσουμε καλές δουλειές στην πατρίδα μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα μιλάμε για λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι θα πείσουμε τα παιδιά μας, που σήμερα ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι πολίτες στέλνουν καθημερινά το μήνυμα ότι ζητούν άλλο ήθος στην πολιτική. Οι πολιτικοί έχουν αντιληφθεί αυτή την ανάγκη;

Οι πολίτες θέλουν αλήθεια και ειλικρίνεια. Δυο χαρακτηριστικά που είναι συνώνυμα της ΝΔ από τη στιγμή που ιδρύθηκε. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώθηκε και στην κάλπη, καθώς οι Έλληνες μας εμπιστεύθηκαν -μεταξύ άλλων- για το άλλο ήθος και ύφος εξουσίας που πρεσβεύουμε. Συνεχίζουμε με την ίδια μετριοπάθεια να επικοινωνούμε τον θετικό πολιτικό μας λόγο μακριά από υποσχέσεις και “θα”. Δεν αλλάζουμε στρατηγική, παραμένουμε υπεύθυνοι έναντι των πολιτών και ζητούμε από τους Έλληνες τη δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα μακριά από διχαστικά διλήμματα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ