Ιαπωνία: Μισό εκατομμύριο χάρες προς τιμή του νέου αυτοκράτορα - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ιαπωνία: Μισό εκατομμύριο χάρες προς τιμή του νέου αυτοκράτορα

Νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ανακηρύχθηκε ο Ναρουχίτο, με μία σειρά από αρχαία τελετουργικά τα οποία κορυφώθηκαν με την εμφάνισή του στον αυτοκρατορικό θρόνο μαζι με τη σύζυγό του, την αυτοκράτειρα Μασάκο.

Ο Ναρουχίτο γίνεται ο 126ος αυτοκράτορας του Θρόνου των Χρυσανθέμων, μετά την παραίτηση του πατέρα του πέρσι την άνοιξη. Η επίσημη ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον περίπου 2.000 καλεσμένων, αρχηγών κρατών και μέλη βασιλικών οικογενειών από 180 χώρες.

Εν όψει της ενθρόνισης μάλιστα, η κυβέρνηση έδωσε χάρη σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι ειχαν κριθεί ένοχοι για μικροαδικήματα, όπως κυκλοφοριακές παραβάσεις.

Ντυμένος με σκούρα πορτοκαλί ενδυμασία, ο σχεδιασμός της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον πριν από 1.000 χρόνια, ο Ναρουχίτο δεσμεύτηκε να ενεργεί σύμφωνα με το μεταπολεμικό σύνταγμα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό, λαμπρό μέλλον γεμάτο ελπίδες για την Ιαπωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συγχαίροντας τον νέο αυτοκράτορα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ