Ιδρύονται 4 επίσημα κέντρα φύλαξης αλλοδαπών - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ιδρύονται 4 επίσημα κέντρα φύλαξης αλλοδαπών

Στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Παρανέστι, την Κόρινθο και την Αθήνα ιδρύονται από την Ελληνική αστυνομία επίσημα Κέντρα Φύλαξης Αλλοδαπών. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Η ίδρυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με την απόφαση ισοδυναμεί με Αστυνομικούς Σταθμούς και εδρεύει μέσα στα Κέντρα Φύλαξης.

Σύμφωνα με την απόφαση ονομάζονται «Υπηρεσίες Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.)» και πρόκειται στην περιφέρεια ΑΜΘ-Θ για:

 α. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Δράμας, με έδρα το δήμο Παρανεστίου και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

 β. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κομοτηνής, με έδρα το δήμο Κομοτηνής και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

 γ. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, με έδρα το δήμο Ξάνθης και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Οι Υ.Φ.Ε.Κ.Α. έχουν ως αποστολή την ασφαλή φύλαξη των μη νόμιμων μεταναστών που τελούν υπό καθεστώς νόμιμου περιορισμού της ελευθερίας τους, τη μέριμνα για την κράτησή τους στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειάς τους και τη συνεργασία με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, Αρχές και Φορείς για την παροχή σ’ αυτούς ιατρικού ελέγχου, φαρμακευτικής κάλυψης και ψυχοκοινωνικής διάγνωσης και στήριξης.

Πηγή : e-evros.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ