Ιερά Μονή Παναγίας Χορταϊτίσσης: Η ξενάγηση του ΠτΔ και το απρόσμενο γεγονός - Karfitsa.gr
Slider Παραπολιτικά Πολιτική

Ιερά Μονή Παναγίας Χορταϊτίσσης: Η ξενάγηση του ΠτΔ και το απρόσμενο γεγονός

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Μετά το πέρας της εκδήλωσης για τα 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Χορτιάτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέμεινε στην ευρύτερη περιοχή επισκεπτόμενος την Ιερά Μονή Παναγίας Χορταϊτίσσας.

Ιδιαίτερα αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠτΔ έδειχνε αρκετά εξοικειωμένος με το περιβάλλον και αφού ξεναγήθηκε μέσα στην εκκλησία, είχε ιδιαίτερο τετ-ατετ με την Ηγουμένη.

Παράλληλα και προς έκπληξη αρκετών δεν δίστασε να μπει στον κήπο της Μονής και να κόψει μόνος του ντομάτες και ζαρζαβατικά.!

Το επίσημο γεύμα

Όπως ήταν φυσιολογικό ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του στο οποίο τηρήθηκε αυστηρώς το πρωτόκολλο. Στα του γεύματος η Κarfitsa πληροφορήθηκε ότι ο ΠτΔ φάνηκε να προτιμά αρκετά προϊόντα και εδέσματα από την Μακεδονία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, δίνοντας την αφορμή για περεταίρω συζητήσεις στο τραπέζι.

Το απρόσμενο γεγονός

Επιπροσθέτως ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός της έντονης συγκίνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως γίνεται αντιληπτό από την εικόνα, η ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και οι μαρτυρικές αφηγήσεις της ημέρας επηρέασαν συναισθηματικά τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Τα δώρα

Μόνο με άδεια χέρια δεν έφυγε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Μοναστήρι καθώς τόσο η εκκλησία διαμέσου του Δεσπότη, όσο και ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης έδωσαν στον ΠτΔ τα δικά τους αναμνηστικά δώρα. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος προτίμησε να δώσει στον ΠτΔ ένα κάδρο που είχε μέσα μια δάφνη, ενώ ο Δεσπότης προτίμησε να του δωρίσει ένα ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Χορταϊτισσας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ