Ιορδανία: Αποτράπηκαν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών και Ισραηλινών διπλωματών - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ιορδανία: Αποτράπηκαν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών και Ισραηλινών διπλωματών

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Ιορδανίας απέτρεψαν σχέδιο δύο ανταρτών να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών και Ισραηλινών διπλωματών και αμερικανικών στρατευμάτων που είναι ανεπτυγμένα σε στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε σε άρθρο της η κρατική εφημερίδα al Rai.

Σύμφωνα με το άρθρο, μέλη ακραίων οργανώσεων σχεδίαζαν να οδηγήσουν οχήματα εναντίον των στόχων τους και να τους επιτεθούν με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια. Οι τρομοκράτες αυτοί, αναφέρει η εφημερίδα, θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ακραίων τζιχαντιστικών οργανώσεων έχουν βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρό τους το βασίλειο, το οποίο είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, και δεκάδες αντάρτες εκτίουν μεγάλες ποινές κάθειρξης.

Αρκετά περιστατικά έχουν ταράξει τα τελευταία χρόνια την Ιορδανία, η οποία έχει παραμείνει αλώβητη μέχρι στιγμής από τις μαζικές διαδηλώσεις, τα λαϊκά κινήματα και την ισλαμιστική τρομοκρατία που συγκλονίζουν τη Μέση Ανατολή από το 2011 και μετά.

Η Ιορδανία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι απέτρεψε σχέδιο του Ισλαμικού Κράτους για σειρά επιθέσεων εναντίον στόχων των υπηρεσιών ασφαλείας, εμπορικών κέντρων και μετριοπαθών θρησκευτικών προσωπικοτήτων και συνέλαβε τους επίδοξους δράστες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ