Ισπανία: Αναμονή για εντολή του Φελίπε στον Σάντσεθ - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ισπανία: Αναμονή για εντολή του Φελίπε στον Σάντσεθ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ με τα πολιτικά κόμματα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, προκειμένου να δοθεί εντολή στον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ να σχηματίσει κυβέρνηση, αν και ακόμη δεν έχει κλείσει η συμφωνία με τους Καταλανούς του ERC για αποχή τους που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια προοδευτική κυβέρνηση PSOE/ Podemos.
Η ανάθεση της εντολής στον Σάντσεθ αποτελεί μοναδική επιλογή, καθώς κανένα από τα άλλα κόμματα δεν είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη των διερευνητικών επαφών για σχηματισμό άλλων πολιτικών συμμαχιών, που θα οδηγήσουν σε ένα αξιόπιστο κυβερνητικό σχήμα.

Στη σημερινή διαβούλευσή του με τα μεγάλα κόμματα στο Κοινοβούλιο, ο βασιλιάς θα ακούσει τον αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Πάβλο Κασάδο να του επαναλαμβάνει την άρνησή του να στηρίξει μία κυβέρνηση του Σάντσεθ. Στη σημερινή σειρά των επαφών, ο ηγέτης των Podemos Πάβλο Ιγκλέσιας θα ενημερώσει τον βασιλιά για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλιστές, η οποία σχεδόν έχει επιτευχθεί και αναμένεται μόνον η συνεννόηση με τους Καταλανούς.

Μέχρι το τέλος της ημέρας πάντως θα έχει αποφασίσει ο Φελίπε, εάν συντρέχουν όλες οι συνθήκες για να δώσει την εντολή στον Σάντσεθ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ