Ισραήλ: Επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης από την ερχόμενη Κυριακή - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ισραήλ: Επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης από την ερχόμενη Κυριακή

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν θα ξεκινήσει την Κυριακή τις επαφές του με τα κόμματα ώστε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Ο πρόεδρος θα ξεκινήσει την Κυριακή έναν γύρο διαβουλεύσεων με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Κνεσέτ (κοινοβούλιο) και κατόπιν θα προχωρήσει σε συνομιλίες με τους υποψηφίους για τον σχηματισμό κυβέρνησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι διαβουλεύσεις θα διαρκέσουν δύο ημέρες και στη συνέχεια ο Ρίβλιν θα επιλέξει μεταξύ των δύο υποψηφίων, του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Μπένι Γκαντς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Τρίτης, το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου εκλέγει 31 βουλευτές και το Καχόλ Λαβάν (Μπλε-Λευκό) του πρώην στρατηγού Γκαντς, 33, σε σύνολο 120.

Ακόμη και αν προστεθούν σ’ αυτούς τους αριθμούς οι πιθανοί σύμμαχοί τους, κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει πλειοψηφία 61 βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ έχουν ταχθεί υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όμως ο Γκαντς απαιτεί να είναι αυτός πρωθυπουργός, επειδή το κόμμα του, έστω και οριακά, κέρδισε τις εκλογές.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ