Ιταλία: Μαζικές συγκεντρώσεις υπέρ των προσφύγων σε 300 πόλεις - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ιταλία: Μαζικές συγκεντρώσεις υπέρ των προσφύγων σε 300 πόλεις

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης, σε 300 πόλεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι πλατείες της χώρας γέμισαν με τα χρώματα και τα συνθήματα της «Ιταλίας που αντιστέκεται, οργανώνεται και κινητοποιείται κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τους μετανάστες» γράφει η Repubblica. Tο κλείσιμο των λιμανιών για να μην καταπλεύσουν τα σκάφη με πρόσφυγες, αλλά και τα ρατσιστικά επεισόδια που πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, έχουν κινητοποιήσει τους Ιταλούς πολίτες. Στο Τορίνο, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν «καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες».

Οι διοργανωτές είναι απλοί πολίτες και εθελοντές της Rainbow4Africa που βοηθά τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στη Γαλλία μέσα από τα ορεινά μονοπάτια. Η ιδέα των συγκεντρώσεων ξεκίνησε από τέσσερις φίλους -τη Λουίζα Ζόρζι, τον Τζοβάνι Γκαρίλιο, τη Λουίζα Μοντο και τη Μισέλ Αγκελάντου- και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ιταλία. Για να αντισταθούν «στις απάνθρωπες επιλογές εκείνων που θέλουν να αφήσουν εκείνους που τρέχουν μακριά από τον πόλεμο, την πείνα και τη φτώχεια, να πεθάνουν στη θάλασσα».

Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές επέλεξαν να φορούν τουλάχιστον ένα κόκκινο σύμβολο. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αηδιάσει με την πολιτική αυτή για τη μετανάστευση», δήλωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης στο Μιλάνο, η ψυχολόγος Τζούντιθ Τσεραγκιόλι.

Στο Τρέντο, μπροστά από το δημαρχείο συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 70 συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων συνδικάτα και ενώσεις, η Επιτροπή Ειρήνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση Caritas Trento.

Στη Φλωρεντία, παρά τη βροχή, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πιάτσα Σάντα Κρότσε. «Θέλουμε να φωνάξουμε ότι υπάρχει μια διαφορετική Ιταλία, που αντιστέκεται, που θέλει να καλωσορίσει τους μετανάστες και ότι το διάταγμα Σαλβίνι δεν μας αντιπροσωπεύει» δήλωσε η Κιάρα Μαρτινέλι, εκπρόσωπος των οργανωτών.

Στην Ανκόνα, πολύχρωμες ομπρέλες και πανό γέμισαν την κεντρική πλατεία. Αλλά και ισοθερμικές κουβέρτες, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται για να ζεστάνουν τους μετανάστες που σώζονται από τη θάλασσα ή ανθρώπους που διασώζονται από κάποια φυσική καταστροφή. Στους διαδηλωτές μίλησαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Αντόνιο Μαστροβιτσέντσο, και ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας, Πάολο Πινότσι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ