Ιταλία: Ο Κόντε προσπαθεί με… νύχια και δόντια να κρατήσει στην κυβέρνησή του - Karfitsa.gr
Home » Ιταλία: Ο Κόντε προσπαθεί με… νύχια και δόντια να κρατήσει στην κυβέρνησή του
Διεθνή

Ιταλία: Ο Κόντε προσπαθεί με… νύχια και δόντια να κρατήσει στην κυβέρνησή του

Να κερδίσει τη στήριξη τουλάχιστον άλλων πέντε γερουσιαστών, ώστε να κρατήσει «όρθια» την κυβέρνησή του προσπαθεί ο Τζουζέπε Κόντε. Για να το καταφέρει αυτό, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει το «ΟΚ» από μέλη του κόμματος του Ματέο Ρέντσι ή/και του Σίβλιο Μπερλουσκόνι.

Όπως γράφει σήμερα (21/01) η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την απόλυτη πλειοψηφία των 161 γερουσιαστών, ώστε να μην κινδυνεύει να μειοψηφήσει σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία.

Η επόμενη νέα – καθοριστική αναμέτρηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, όταν η Γερουσία της Ρώμης θα πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίψει την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης (με τον απαιτούμενο χρόνο για την παραγραφή των αδικημάτων), που ετοίμασε ο αρμόδιος υπουργός, ο Αλφόνσο Μποναφέντε των Πέντε Αστέρων.

Ο Ρέντσι, ο οποίος προχθές με το κόμμα του, «Ζωντανή Ιταλία», επέλεξε την αποχή κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, έκανε ήδη γνωστό ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, πολλά στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος -το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση- υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα τρεις κινήσεις βασικής σημασίας: διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος και ανασχηματισμός.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτός είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της κυβέρνησης και προσθέτουν ότι διαφορετικά μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Τέλος, σήμερα το απόγευμα, αντιπροσωπεία της ιταλικής συντηρητικής παράταξης, με επικεφαλής τη «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Λέγκα», «Φόρτσα Ιτάλια» και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» πρόκειται να επαναλάβουν το αίτημά τους για διάλυση του Κοινοβουλίου και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ