, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιταλία: Στους 17 οι νεκροί από κορωνοϊό

Στους 17 έφθασαν οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς υπέκυψαν την Πέμπτη άλλοι πέντε άνθρωποι σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 650, με πάνω από 200 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται σήμερα, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.
Σε μια προσπάθεια επιστροφής στη συνηθισμένη καθημερινότητα, άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, η ιταλική συμπρωτεύουσα πρέπει να αφήσει το γρηγότερο δυνατό πίσω της, την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, τόνισε ότι σκοπός του είναι να μπορέσουν να ξανανοίξουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα σχολεία της περιοχής του.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι η Ιταλία, στο εξής, θα δημοσιοποιεί μόνον πόσα κρούσματα παρουσιάζουν επιπλοκές, και τον αριθμό των νεκρών. «Όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες», υπογράμμισε.
Τέλος, Ιταλία και Γαλλία πραγματοποίησαν στην Νάπολη την καθιερωμένη τους διακυβερνητική διάσκεψη και κατέστησαν σαφές ότι θα συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19. Με στόχο «να προστατέψουν τους πολίτες τους, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες», αλλά και επειδή είναι πεπεισμένες ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή στάση, δεδομένης της διεθνούς αυτής απειλής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.