Ιωάννα Κοσμοπούλου: Βλέπω τα παιδιά μου και τους φίλους μου μέσα από... μια οθόνη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ιωάννα Κοσμοπούλου: Βλέπω τα παιδιά μου και τους φίλους μου μέσα από… μια οθόνη

Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας παλιές ταινίες, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας, συνομιλώντας μέσω skype ή με βιντεοκλήση και περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά προσπαθούν οι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης να κάνουν τους δείκτες του ρολογιού να «κυλήσουν» γρηγορότερα στη διάρκεια της καραντίνας.

Ιωάννα Κοσμοπούλου, δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ: Και ήρθε μια μέρα που ένα μικροσκοπικό ον, που δεν μπορεί καν να επιβιώσει μόνο του, αλλά μόνο μέσα από τα κύτταρα ενός ξενιστή, άλλαξε τη ζωή όλου του πλανήτη. Και φυσικά και τη δική μου.

Κατά βάση είμαι άνθρωπος που λατρεύω το σπίτι. Που μου λείπει όταν έχω επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις και χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω. Και τώρα βρέθηκα υποχρεωτικά κλεισμένη σ’ αυτό.

Σαφώς με το καθημερινό πήγαινε-έλα στα γραφεία της ΚΕΔΗΘ (μια υπηρεσία δεν κατεβάζει ποτέ ρολά), το αναγκαίο σούπερ μάρκετ και την καθημερινή πρωινή βόλτα του Φάτσα (το βράδυ τον πηγαίνει η Αλίκη). Προς το παρόν σχεδόν το απολαμβάνω. Μαγειρεύουμε διάφορες συνταγές, κάνω πολλές δουλειές, γράφω πολύ, βλέπω ταινίες με την κόρη μου. Αλλά…

Το μεγάλο αλλά είναι τα αγόρια μου και οι υπόλοιποι οικείοι και φίλοι που μου λείπουν απίστευτα. Το ένα σε άλλο σπίτι στην πόλη μας, τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά. Το άλλο στη Γερμανία με αβέβαιη ημερομηνία επανόδου. Δυο φιγούρες στο Skype, όπου χθες μιλούσαμε για ώρα και είχαμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε μαζί. Δυο φιγούρες, που πριν πέσει η οθόνη, άπλωσα το χέρι για να τους αγγίξω μέσα από αυτή. Και μετά τέλος… Ίσως όμως, όταν μετά από χρόνια αναλογιζόμαστε τη ζωή στα χρόνια του covid-19, να τη θυμόμαστε σαν μια περίοδο που ήμασταν πιο «κοντά» από ποτέ.

 

Από το ρεπορτάζ της Αναστασίας Καρυπίδου στην εφημερίδα Karfitsa

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ