Ι. Καϊτεζίδης: «Η Κύπρος αποτελεί ένα σύμβολο για όλους» - Αδελφοποίηση με τον δήμο Λατσιών - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ι. Καϊτεζίδης: «Η Κύπρος αποτελεί ένα σύμβολο για όλους» – Αδελφοποίηση με τον δήμο Λατσιών

Στην αδελφοποίηση με τον δήμο Λατσιών προχωρά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές και στέρεες σχέσεις του με τον Κυπριακό ελληνισμό.

Η τελετή της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πανοράματος, παρουσία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του δημάρχου Λατσιών, Χρίστου Πιτταρά και αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της συνεργασίας που υπάρχει ήδη ανάμεσα στο 2ο δημοτικό του Φιλύρου και του 3ου δημοτικού σχολείου Λατσιών, θα αναγνωσθεί και θα υπογραφεί ο όρκος αδελφοποίησης, ενώ για το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης θα φροντίσει η Νεανική Χορωδία του Πανοράματος που θα παρουσιάσει τραγούδια.

«Η Κύπρος αποτελεί ένα σύμβολο για όλους. Υποδεχόμαστε τους αδελφούς Κυπρίους από τον δήμο Λατσιών και προχωρούμε στην αδελφοποίηση μαζί τους. Με στόχο να συνεχίσουμε και να εντείνουμε μια συνεργασία που ήδη έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς», τονίζει σε μήνυμα του ο  κ. Καϊτεζίδης.

Να διευκρινιστεί ότι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με την Κύπρο. Θυμίζουμε ότι  δήμος είναι ήδη αδελφοποιημένος με τον προσφυγικό δήμο της Κερύνειας, ενώ το 3ο δημοτικό σχολείο Λατσιών έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο δημοτικό του Φιλύρου. Ακόμη, αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, έχει παραβρεθεί σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην ηρωική Μεγαλόνησο, ενώ ο δήμος συνεργάζεται στενά με το Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη σε κοινές δράσεις, κυρίως σε θέματα πολιτισμού και παράδοσης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ