Ι. Καϊτεζίδης: Κανείς δήμος πια μόνος του! - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Ι. Καϊτεζίδης: Κανείς δήμος πια μόνος του!

Πλώρη για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) έβαλε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, έχοντας στην πλάτη του εμπειρία 25 χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Καϊτεζίδης φιλοδοξεί να ενώσει όλους τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας σε μια φωνή, οραματιζόμενος μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και ισχυρή και δηλώνοντας σίγουρος πως οι συνάδελφοι του θα σταθούν στο πλευρό του και θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του.

Συνέντευξη στη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

«Οι δήμοι μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Κανείς δήμος πια μόνος του!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Karfitsa, λίγα 24ωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ.

Ο κ. Καϊτεζίδης ετοιμάζεται να παραλάβει σκυτάλη από τον Λάζαρο Κυρίζογλου, για τον οποίο μιλά με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, τονίζοντας πως αφήνει πίσω του παρακαταθήκη, η οποία οφείλει να συνεχιστεί.

Κύριε Καϊτεζίδη, ανακοινώσατε επίσημα την υποψηφιότητά σας για πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Τι σας οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση;

Έχοντας μετρήσει ήδη 25 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ένιωσα πλέον ότι ήρθε η ώρα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τους συναδέλφους μου αιρετούς που οραματίζονται μία αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και ισχυρή. Η επιλογή μου να διεκδικήσω την προεδρία της ΠΕΔΚΜ έρχεται ως φυσική εξέλιξη της μακρόχρονης πορείας μου ως δήμαρχος αρχικά στον δήμο Πανοράματος και μετέπειτα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για 6η συνεχόμενη θητεία. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με εντιμότητα, σκληρή δουλειά, συλλογικότητα και πίστη πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους δήμους και τους δημότες μας. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από το πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που ενώνει πρόσωπα από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες με κοινό όμως παρονομαστή τις μάχες που δώσαμε, δίνουμε και θα δώσουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Η πρόκληση είναι μεγάλη και το έργο που αφήνει πίσω του παρακαταθήκη ο απερχόμενος πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου είναι σημαντικό και οφείλουμε να το συνεχίσουμε.

Θεωρείστε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους. Εκτιμάτε ότι αυτό θα σας βοηθήσει και θα έχετε τη στήριξη των συναδέλφων σας;

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Για μένα πάντως η επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος και να κάνεις και τους άλλους ευτυχισμένους. Οι συμπολίτες μου, μου εμπιστεύτηκαν 6 συνεχόμενες θητείες, κι αυτό είναι μια σχέση αγάπης που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει. Όλα αυτά τα χρόνια εισπράττω την εμπιστοσύνη για το έργο που έχει γίνει. Τι να ξεχωρίσω; Το Δημαρχιακό Μέγαρο και το ολυμπιακό αθλητικό κέντρο που κατέστησαν τον δήμο μας πρότυπο; Το Ελαιόρεμα, τις αναπλάσεις, την καθαριότητα, το περιβάλλον, το «ψηφιακό» δημαρχείο με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τομείς που έκαναν τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη πανελληνίως γνωστό; Είμαι για όλα περήφανος και δικαιώνομαι που ο βηματισμός μου παραμένει ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι σίγουρος πως οι συνάδελφοί μου θα σταθούν στο πλευρό μου και θα στηρίξουν την υποψηφιότητά μου.

Πόσο εύκολο είναι να εκπροσωπηθούν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας; Ο καθένας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και προβλήματα…

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να οικοδομήσουμε μία νέα αυτοδιοικητική συνεννόηση. Οι δήμοι μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Κανείς δήμος πια μόνος του! Έτσι κι αλλιώς, η αποτελεσματική διεκδίκηση των στόχων μας μέσα από το θεσμικό όργανο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας προϋποθέτει συνεννόηση και αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην περιοχή είναι το προσφυγικό. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

Αυτό που διαχρονικά ζητάμε είναι η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκταση της κάθε μιας, με πρωταρχικό σκοπό να αποσυμφορηθούν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών. Και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα έχουμε μία φωνή και οι 38 δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Επιπλέον, πάγιο αίτημά μας αποτελεί η φιλοξενία των προσφύγων να γίνεται κάτω από συγκεκριμένους όρους με υποδομές ανάλογες του πολιτισμού μας και της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Πρέπει να προηγηθεί ωστόσο η συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου και ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες.

Είστε έτοιμος να συγκρουστείτε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων;

Όταν χρειάστηκε το κάναμε, κι όταν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε. Η σύγκρουση ωστόσο δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός μας είναι η ενότητα, η σύνθεση ιδεών κι η εξεύρεση λύσεων. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι άνθρωπος διαλλακτικός που επιζητά τη συναίνεση και την πολιτική συνεννόηση. Ταυτόχρονα όμως και επίμονος αλλά και αγωνιστικός κόντρα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποιουδήποτε χρώματος και κόμματος. Το δικό μας χρώμα είναι η ανεξάρτητη και ενωμένη αυτοδιοίκηση.

Κι αν κάποιος αναρωτηθεί, μπορούν να «χωρέσουν» τόσες υποχρεώσεις σ’ έναν δήμαρχο; Δεδομένου ότι οι δημότες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σας εξέλεξαν με μεγάλο ποσοστό για την τρέχουσα θητεία και περιμένουν έργο. Τι απαντάτε;

Τόσες κι άλλες τόσες υποχρεώσεις μπορούν να χωρέσουν όταν ο δήμαρχος έχει όραμα, πρόγραμμα, οργάνωση, συνέπεια και καλούς συνεργάτες. Ο δήμος είναι το εφαλτήριο, είναι το πρώτο πεδίο άσκησης διοίκησης και εξουσίας που σου δίνει τα εχέγγυα και την εμπειρία για να μετρήσεις και να συνθέσεις δυνάμεις. Έχω δοκιμαστεί. Οι συμπολίτες μου με έχουν τιμήσει. Τους ανταποδίδω την εμπιστοσύνη, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Μπορώ και τους κοιτάζω στα μάτια γιατί γνωριζόμαστε καλά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ