Κάθειρξη για τη φονική συμπλοκή σε χωριό των Σερρών - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Κάθειρξη για τη φονική συμπλοκή σε χωριό των Σερρών

Του Κώστα Καντούρη

Κάθειρξη 15 χρόνων και 9 μήνες φυλάκιση επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 61χρονο για τη δολοφονία 77χρονου πριν ένα χρόνο σε αγροτική περιοχή της Βαμβακιάς Σερρών. Το Κακουργιοδικείο ομόφωνα του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η πλειοψηφία των ενόρκων του αναγνώρισε επιπλέον το ελαφρυντικό ότι οδηγήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το έγκλημα έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2019 σε αγροτική περιοχή της Βαμβακιάς, όπου κατηγορούμενος και θύμα συνεπλάκησαν. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το θύμα πολλές φορές γελειοποιούσε τον κατηγορούμενο επειδή ήταν αλκοολικός και άπορος. Στη συμπλοκή το θύμα έχασε τη ζωή του από μαχαιριές στην κοιλιά. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως αυτός ήταν που δέχτηκε την επίθεση από τον 77χρονο, το μαχαίρι του οποίου γύρισε κατά τη διάρκεια της πάλης που είχαν μεταξύ τους, με συνέπεια να του προκαλέσει τραύματα στην κοιλιά.

Τον ισχυρισμό αυτό δέχτηκαν οι ένορκοι του Κακουργιοδικείου και με πλειοψηφία 4 έναντι 3 αναγνωρίστηκε επιπλέον ελαφρυντικό. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ