Κάλεσμα Μητσοτάκη σε επενδυτές: Η Ελλάδα είναι γεμάτη ευκαιρίες - Karfitsa.gr
Οικονομία Πολιτική

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε επενδυτές: Η Ελλάδα είναι γεμάτη ευκαιρίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Λονδίνο με μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές και τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα διότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Ο πρωθυπουργόςτόνισε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης – αλλά και ευρύτερα – η Ελλάδα απολαμβάνει αυτή τη στιγμή τα αγαθά της πολιτικής σταθερότητας καθώς έχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα ως το 2023. Παράλληλα σημείωσε ότι  οι δείκτες καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καθώς και το κλίμα αισιοδοξίας στην Ελληνική οικονομία μας προδιαθέτουν για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις επίσημες προβλέψεις.

Ακόμα υπογράμμισε ότι οι Έλληνες, μετά από 10 χρόνια κρίσης και σκληρές θυσίες, υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι τομείς των «πράσινων» επενδύσεων, των υποδομών, του τουρισμού και των logistics ως πεδία στα οποία η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί την γεωγραφική της θέση. Την ίδια στιγμή έγινε αναφορά και στο πλάνο των νέων υποδομών οι οποίες θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στην χώρα και ,μπορούν να γίνουν κομμάτια ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Από την πλευρά τους, οι επενδυτές έκαναν ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό για διάφορα θέματα, μέσα στα οποία ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών για την έγκριση των επενδύσεων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και οι ενέργειες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των αρχών ανταγωνισμού και της φορολογικής διοίκησης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ