«Κάναμε ληστείες για να είμαστε πρώτοι στο σχολείο» - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

«Κάναμε ληστείες για να είμαστε πρώτοι στο σχολείο»

«Κάναμε ληστείες για να έχουμε την… πρωτιά στο σχολείο». Η ομολογία πέντε ανηλίκων οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για σωρεία ληστειών κυρίως μέσα και έξω από το Α.Π.Θ. και την παραλία Θεσσαλονίκης οδήγησε στην επιβολή ποινής αναμορφωτικών μέτρων από το δικαστήριο. Συγκεκριμένα θα παρέχουν κοινωφελή εργασία από 100 έως 180 ώρες κατά περίπτωση, ενώ θα παραμείνουν υπό την εποπτεία επιμελητή ανηλίκων.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες και δύο Αλβανούς, εκ των οποίων οι τρεις είχαν οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων και πλέον με την απόφαση αφήνονται ελεύθεροι. Κατηγορήθηκαν για 21 ληστείες που διαπράχθηκαν το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2018 με την ενεργό εμπλοκή και ενηλίκων οι οποίοι έχουν ήδη παραπεμφθεί σε τακτικά δικαστήρια. Στόχος της συμμορίας ήταν περαστικοί τόσο από τους χώρους του Α.Π.Θ. όσο και από πεζοδρόμια στην περιοχή, από τους οποίους αποσπούσαν με την απειλή μαχαιριού κινητά τηλέφωνα και μικροποσά. Η δράση τους εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Στις απολογίες τους στην κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία πληροφορίες αναφέρουν πως ομολόγησαν τις ληστείες υποστηρίζοντας πως έτσι αισθάνονταν ότι στο σχολείο ήταν σε περίοπτες θέσεις στα μάτια των συμμαθητών τους.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ