, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και πιθανόν καθυστερήσεις στα δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στην υποδομή λόγω του κυκλώνα «Ιανός».
Ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία η μια γραμμή από Λιανοκλάδι προς Λάρισα με αμφίδρομη κίνηση, ενώ διεξάγονται, από χθες Τετάρτη, τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, λόγω της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών από μονή γραμμή στο τμήμα Λιανοκλάδι-Λάρισα, της κυκλοφορίας με diesel αντί ηλεκτράμαξας μεταξύ Λιανοκλαδίου-Παλαιοφαρσάλου και υποχρεωτικής βραδυπορίας σε τμήματα της γραμμής, πιθανόν να προκύπτουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Παλαιοφαρσάλου θα παραμείνει προσωρινά εκτός εμπορικής λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Παλαιοφάρσαλος να τερματίζουν στη Λάρισα.
Σε αναστολή κυκλοφορίας παραμένουν τα δρομολόγια στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, Αθήνα-Καλαμπάκα, Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα καθώς και τα δρομολόγια στο τμήμα Λιανοκλάδι – Στυλίδα.Τέλος, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1520 – 21 δεν διέρχονται από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Μπράλου, Αμφίκλειας, Λιλαίας (παλαιά γραμμή), μέχρι νεοτέρας.Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί σε διπλή γραμμή το Δομοκός-Λάρισα και έως τις 5 Οκτωβρίου η πλήρης λειτουργία και των δύο σιδηροδρομικών γραμμών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.