Καθ. Kαρδιολογίας μέσα από το Ιπποκράτειο: Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πόλεμος (BINTEO) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Καθ. Kαρδιολογίας μέσα από το Ιπποκράτειο: Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πόλεμος (BINTEO)

Με τη βοήθεια οξυγόνου και μέσα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύεται, μίλησε στην ΕΡΤ3 για την πανδημία και την προσωπική του εμπειρία ο καθηγητής Καρδιολογίας και ταμίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Βασίλης Βασιλικός.

«O κορονοϊός δεν είναι γρίπη. Δεν είμαι υψηλού κινδύνου, αλλά περνάω δύσκολα στα καλά καθούμενα. Είναι ένα μήνυμα για όλους, πρέπει να φοβούνται, να παίρνουν τα μέτρα τους, να τηρούν το lockdown» είπε. Μάλιστα επεσήμανε ότι αυτό που ισχύει στη Θεσσαλονίκη δεν είναι lockdown, καθώς οι δρόμοι είναι καθημερινά γεμάτοι.

«Όλες οι ειδήσεις δείχνουν το λάθος κομμάτι του προβλήματος για τις ΜΕΘ και τα κρεβάτια. Το 80% είναι στοιβαγμένοι μέσα στα νοσοκομεία. Είναι πολεμικές οι συνθήκες, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πόλεμος. Από τους 250 ασθενείς στο Ιπποκράτειο οι μισοί χρειάζονται φροντίδα, να πιούν νερό, να τους ταΐσει κάποιος. Αν αυτό το πράγμα ξεφύγει, αυτός είναι υποψήφιος για να διασωληνωθεί» ανέφερε.

Ο κ. Βασιλικός τόνισε ότι το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζεται με αυτοθυσία για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αλλά δεν επαρκεί. Επίσης ευχαρίστησε τους φοιτητές Ιατρικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ