Και δεύτερος αντιδήμαρχος με κορωνοϊό σε Δήμο της Κρήτης-Κλειστός ο Δήμος Φαιστού - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Και δεύτερος αντιδήμαρχος με κορωνοϊό σε Δήμο της Κρήτης-Κλειστός ο Δήμος Φαιστού

Η αναστάτωση και η ανησυχία παραμένουν στην Κρήτη καθώς ο κορονοϊός “χτύπησε” και άλλον δημοτικό παράγοντα. Μετά το πρώτο κρούσμα σε αντιδήμαρχο δήμου της Μεσαράς αλλά και τα μαζικά προληπτικά τεστ σε κατοίκους της περιοχής, και δεύτερος δημοτικός παράγοντας βρέθηκε θετικός στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που ακολουθήθηκε. Αυτή τη στιγμή, και στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο δεύτερος αντιδήμαρχος που νοσεί καλείται να καταγράψει τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα.

Κλειστός ο δήμος Φαιστού τη Δευτέρα

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ. Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Φαιστού με φόντο τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην περιοχή.

Πρόκειται για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που βγήκαν θετικοί μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, αλλά κι έναν εκ των αντιδημάρχων του Δήμου Η ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε χθες στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται στην κλινική covid, ενώ ο σύζυγός της παραμένει στο χωριό, όπως και ο αντιδήμαρχος.

Στο τεστ βγήκε αρνητικός ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα. «Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει: «Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ