Καλιφόρνια: Ο Νιούσομ ανακοινώνει το τέλος της θανατικής ποινής - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Καλιφόρνια: Ο Νιούσομ ανακοινώνει το τέλος της θανατικής ποινής

Αναστέλλοντας την εκτέλεση και των 737 θανατοποινιτών στην Καλιφόρνια, ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το τέλος της επιβολής της θανατικής ποινής.

«Η ποινή του θανάτου δεν συνάδει με τις θεμελιώδεις αξίες μας», θα αναφέρει ο Νιούσομ στο εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα υπογράψει εντός της μέρας, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Καλιφόρνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις θανατοποινιτών από το 2006, εν μέσω δικαστικών μαχών σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, κανένας θανατοποινίτης δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος.

Οι κυβερνήτες των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν το δικαίωμα να καταργήσουν τη νομοθεσία του 1978 περί της θανατικής ποινής. Για την απόσυρση του νόμου, είναι απαραίτητη η ψήφος των πολιτών. Τη δυνατότητα αυτή θα την έχουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, του 2020.

Η Καλιφόρνια έχει τους περισσότερους καταδικασμένους σε θανατική ποινή από κάθε άλλη πολιτεία. Από το 1978 ωστόσο έχει πραγματοποιήσει μόνο 13 εκτελέσεις.

Στο διάταγμα το οποίο θα υπογράψει ο Νιούσομ, θα προβλέπει τον τερματισμό της ισχύος του πρωτοκόλλου για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών με ενδοφλέβια ένεση, ενώ θα κλείσει η αίθουσα όπου γίνονται οι εκτελέσεις, στη φυλακή του Σαν Κουέντιν, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ